Redactie - 17 april 2014

Cloud back-up specialist Veeam voert kwaliteitsslag door

Het gaat goed met Veeam, aanbieder van oplossingen voor de bescherming van het moderne datacenter. Er komen steeds meer klanten en partners bij. “Vanwege de sterke groei heeft Veeam een kwaliteitsslag doorgevoerd in haar ProPartner-programma om haar partners beter op te leiden, te bedienen en te belonen,” zegt Ronald Ooms, Regional Director Benelux bij Veeam Software.

“Het Veeam ProPartner-programma is kort geleden verbeterd”, vertelde Ronald Ooms enthousiast tijdens de Veeam Partner Summit, dat onlangs plaatsvond op het ss Rotterdam. “Doordat het aantal Veeam-partners sterk groeit, willen we de kwaliteit van ons kanaal blijvend verbeteren. Zo kunnen Veeam-partners zich in Veeam Authorized Education Centers (VMAEC) bij distributeurs Avnet, Tech Data/Azlan en Copaco binnen drie dagen certificeren tot Veeam Certified Engineers (VMCE). VMCE-certificeringen zijn verplicht voor Gold en Platinum ProPartners en worden sterk aangeraden voor Silver ProPartners. De partners die gecertificeerd worden, ontvangen een VMCE-kwaliteitslogo.”

Dealregistratie

Dankzij de certificering wordt de kwaliteit van het Veeam-kanaal verbeterd, volgens Ooms. “We willen de expertise van onze 1.300 partners in de Benelux, waarvan 900 in Nederland, op een hoog niveau houden. Aangezien ons partnerbestand in rap tempo groeit – in 2013 steeg het aantal Veeam-partners met 24 procent – heeft het ontwikkelen van deze partners onze aandacht. ”

Verder biedt Veeam volgens Ooms een sterk verbeterde dealregistratie. “We bieden Silver, Gold en Platinum ProPartners extra voordelen wanneer zij zich onderscheiden door een product aan een nieuwe klant te verkopen of de Veeam Backup & Replication Enterprise Plus-editie te verkopen. We belonen onze partners met hogere marges. De dealregistratie voor Veeam Gold Partners is verhoogd van 14 naar 16 punten, Platinum Partners ontvangen 18 punten. Wanneer een partner de Backup & Replication Enterprise Plus-editie verkoopt, ontvangt deze 2 extra punten en bij de verkoop aan een nieuwe klant ontvangt de partner 6 punten extra. De Gold Partner-status wordt bereikt bij een omzet van 28.000 euro per maand. Platinum Partner word je op basis van een uitnodiging van Veeam.”

Snapshots

Ook grote IT-leveranciers zoals HP, IBM, Cisco, Nutanix en Nimble nemen Veeam vaak in hun totaalportfolio op, zegt Ooms. “Zo leveren HP-distributeurs een grote bijdrage door Veeam software te bundelen, bijvoorbeeld met HP 3Par storage. Hierdoor is het mogelijk back-ups te maken vanaf SAN snapshots die HP 3PAR StoreServ Storage ondersteunen.

Veeam is overigens ‘storage agnostic’ en werkt op alle platformen en hardware-merken. We werken nauw samen met virtualisatiesoftwareleveranciers Microsoft en VMware. Met de nieuwe Veeam Managed Pack 7.0 kunnen gebruikers niet alleen VMware, maar nu ook Microsoft Hyper-V-omgevingen monitoren, dit maakt het een interessant product voor het kanaal. Omdat het grootste deel van onze omzet, namelijk 85 procent, gegenereerd wordt met de verkoop van Veeam back-up voor VMware-omgevingen, lopen de plannen van Veeam in lijn met de strategie van VMware. We hebben VMware ‘als het ware in onze DNA zitten’, VMware ligt ons aan het hart.”

Hosting

Back-up in de cloud wordt steeds belangrijker en daarom is ook het Veeam Cloud Provider (VCP)-programma uitgebreid, vervolgt Ooms. “Het aantal maandelijkse huurlicenties via het Veeam VCP-programma groeide in 2013 met dubbele cijfers. Dat komt omdat steeds meer data in de cloud wordt opgeslagen. Die data moet beschermd worden. Door de vele datacenters die in Nederland staan, is Veeam Benelux een voorloper in Europa als het gaat om back-up in de cloud. Je ziet dat verschillende IT-partners van Veeam, zoals Copaco 2TCloud, Tech Data TDCloud, Amsio en SaaSPlaza cloud-diensten aanbieden. Vanwege de sterke groei in de cloud gaan we per 1 mei een hosting partner manager aanstellen. We verwachten ons Benelux-team later dit jaar verder uit te breiden.”

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!