Fujitsu presenteert zich als alternatief
24-05-2014
Deel dit artikel:

Fujitsu presenteert zich als alternatief


Fujitsu biedt vandaag de dag een breed portfolio op het gebied van servers, storage, security, mobility, big data en cloud. “Hierdoor is het bedrijf een interessant alternatief voor resellers die op zoek zijn naar een extra merk in hun portfolio voor infrastructuur, cloud en client oplossingen”, aldus Veerle Limbos, Vice President Fujitsu Channel & International Business.

Volgens Limbos levert Fujitsu voor een interessant en technisch sterk infrastructuurportfolio voor datacenters en serverruimtes zoals de Primergy servers, Eternus storage en de vShape converged infrastructuur. “We hebben een mooi kanaalproductportfolio met Value4You kwaliteitsproducten met de beste specificaties voor de laagste prijs voor eindgebruikers. We zoeken nieuwe datacenter partners die ons portfolio willen verkopen en beheren bij hun klanten. Dat kunnen bijvoorbeeld HP partners zijn die als alternatief Fujitsu Primergy servers en Eternus storage aan hun klanten kunnen aanbieden. We bieden hiervoor uitgebreide ondersteuning via het Fujitsu Connect programma. Hierbij werken we nauw samen met distributeurs Copaco en Tech Data.”

Datacenter

Limbos zegt dat zowel zijn infrastructuur als zijn aanbod van clients, zoals notebooks, tablets en smartphones interessant voor partners zijn. “We oriënteren ons steeds meer op datacenter oplossingen die bestaan uit storage, servers en solutions voor een converged infrastructuur. Maar alle data in de infrastructuur moet geconnecteerd worden aan clients, zoals notebooks en tablets. Dus Fujitsu legt een focus op zowel datacenters als clients. We worden sterk gewaardeerd door partners door onze kwaliteit van onze producten, zowel in datacenters en clients.”
Fujitsu partners hebben ook een stukje exclusiviteit, vervolgt Limbos: “We werken bijvoorbeeld nauw samen met SAP rond het gezamenlijk aanbod van SAP HANA in-memory systemen voor Big Data analyses. We leiden samen een aantal partners op door ze SAP HANA trainingen te laten volgen. We hebben in Duitsland als een paar honderd projecten met SAP HANA gedaan. Fujitsu biedt ook In-Memory data management oplossingen met de Fujitsu Power Appliances voor SAP HANA. Hiermee kunnen in-memory databases (IMDB) worden geïmplementeerd, eventueel in combinatie met de Fujitsu Interstage Terracotta BigMemory server voor in-memory data management, een oplossing dat met een onderdeel van Software AG is ontwikkeld."

Ook werkt Fujitsu nauw samen met NetApp rond de Fujitsu vShape referentie architectuur aldus Limbos: "Zo is de NetApp clustered Data ONTAP beschikbaar voor vShape dat zorgt voor integratie met Fujitsu x86 Primergy servers, Brocade switches en NetApp storage systemen.”

Canalys

Limbos zegt dat Fujitsu partners brede support krijgen. “We doen dat in lijn van een onderzoek van channelanalist Canalys die aan partners vroeg wat die verwachten van een vendor. Daaruit blijkt dat partners van leveranciers een lange termijn strategie en een goede relatie verwachten. Daarnaast willen ze goede producten. Partners willen dus zekerheid van een vendor. Fujitsu biedt die zekerheid.”

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht