Internetpionier William Schrader benoemd tot CEO LeaseWeb USA

Internetpionier William Schrader benoemd tot CEO LeaseWeb USA

20-09-2012

Internetpionier William Schrader benoemd tot CEO LeaseWeb USA


LeaseWeb USA, een wereldwijde hostingprovider, heeft William Schrader – internetpionier en medeoprichter van 's werelds eerste commerciële Internet Service Provider – benoemd tot Chief Executive Officer. Schrader krijgt de taak de sterke groei van LeaseWeb USA, het Amerikaanse dochterbedrijf van het Nederlandse OCOM, verder uit te bouwen. Onder zijn leiding zal het bedrijf zijn klantenbestand verder uitbreiden en nieuwe producten en diensten in de Verenigde Staten introduceren.

In 1989 was Schrader medeoprichter van de eerste commerciële ISP, PSINet, dat op zijn hoogtepunt een omzet draaide van 16 miljard dollar en 60 procent van de Fortune 500-bedrijven bediende in 30 landen. LeaseWeb betrad in 2011 de Noord-Amerikaanse markt, met de opening van een saleskantoor en datacenter in de buurt van Washington D.C. Sindsdien is het bedrijf hard gegroeid vanwege zijn betrouwbare hostingoplossingen en heeft klanten in verschillende sectoren zoals online gaming, streaming video en advertising-netwerken.

Con Zwinkels, Nederlandse oprichter en Managing Director van LeaseWeb: "We hebben succes geboekt met onze investeringen in LeaseWeb USA en zijn vastberaden dit succes op korte termijn te vergroten. We zijn verheugd dat wij Schrader met zijn uitgebreide ervaring en marktkennis kunnen benoemen tot CEO van ons Amerikaans zusterbedrijf, om zich met ons op de volgende fase in de ontwikkeling van LeaseWeb te kunnen richten."

Naast zijn functie bij PSINet, heeft Schrader eerder CEO-functies bekleed bij Neutral Net, een fiber-to-the-home-bedrijf en leverancier van smart grid-diensten, en bij Synchris, een softwaretool voor projectsamenwerking en contentmanagement. Schrader komt op dit moment van AIS Network, een hostingprovider van managed services, clouddiensten en applicaties, waar hij een adviesfunctie bekleedde.

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht