Redactie - 18 december 2013

Maurice Limmen nieuwe voorzitter CNV Vakcentrale

 

De Algemene vergadering van het CNV heeft zojuist Maurice Limmen benoemd als voorzitter van de CNV Vakcentrale. Limmen was sinds 2010 vicevoorzitter en volgt Jaap Smit op die vandaag afscheid nam van de Algemene vergadering.

Pieter de Vente blijft algemeen secretaris/penningmeester en Willem Jelle Berg, tot nu toe penningmeester van CNV Onderwijs, is door de Algemene vergadering gekozen als derde Dagelijks Bestuurslid van het CNV.

Maurice Limmen (41) werkte na zijn studie rechten enkele jaren als jurist arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht. In 2000 maakte hij de overstap naar CNV Dienstenbond. Als landelijk bestuurder was hij verantwoordelijk voor collectieve belangenbehartiging in de ICT en uitzendbranche. Ook was Limmen van 2002 tot 2010 politiek actief in de Amsterdamse gemeenteraad, de laatste jaren als fractievoorzitter (CDA). In 2009 en 2010 leidde hij de enquêtecommissie Noord/Zuidlijn. In 2010 werd Limmen vicevoorzitter van CNV Vakcentrale, waar hij verantwoordelijk was voor de portefeuille beleid.

Willem Jelle Berg (46) werkt sinds 1997 voor de bonden van het CNV. De laatste jaren is Berg voor CNV Onderwijs bestuurder voor zowel het MBO als het HBO en is hij bestuurslid van pensioenfonds ABP. Daarvoor was hij landelijk onderhandelaar voor onder meer gemeenten en ziekenhuizen. Ook maakte Berg deel uit van het bestuur van pensioenfonds PGGM en ziektekostenverzekeraar IZA.

Arend van Wijngaarden, voorzitter van CNV Vakmensen, levert vanuit die rol verdere ondersteuning aan het Dagelijks bestuur van de CNV Vakcentrale.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!