Redactie - 23 april 2014

Dassault Systèmes benoemt Laurent Blanchard tot Senior Executive Vice President voor de EMEAR-regio


Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft Laurent Blanchard benoemd tot Senior Executive Vice President voor de EMEAR-regio (Europe, Middle East, Africa en Russia) en Global Alliances met System Integrators. In die functie wordt hij verantwoordelijk voor de verkoopstrategie en verdere marktontwikkeling in alle EMEAR-landen en de uitbreiding van het ecosysteem aan partners, via strategische samenwerkingsrelaties met system integrators. Blanchard gaat daarbij nauw samenwerken met de industriegerichte verkoopteams en rechtstreeks rapporteren aan CEO Bernard Charlès.

Laurent Blanchard heeft engineering gestudeerd aan de Ecole National Supérieure d'Électricité et Mécanique in Nancy. Hij begon zijn carrière als sales-engineer voor IBM France in 1989 en groeide daarna door naar managementposities bij Compaq als Vice President Europe van de NonStop-divisie en als Managing Director van Hewlett-Packard Europe. In 2007 stapte hij over naar Cisco, waar hij Managing Director voor Frankrijk en Vice President voor de Europese markt is geweest. Blanchard is ook de auteur van het boek 'Optimism Durable', met daarin de opinies van een groot aantal professionals over hoe digitale technologie kan bijdragen aan duurzame ontwikkelingen.

De benoeming van Blanchard maakt onderdeel uit van Dassault Systèmes' doelstelling om de verkoopactiviteiten en samenwerkingsrelaties met partners te intensiveren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!