Stichting SIDN Fonds benoemt Valerie Frissen tot directeur

Stichting SIDN Fonds benoemt Valerie Frissen tot directeur

21-05-2014

Stichting SIDN Fonds benoemt Valerie Frissen tot directeur


Stichting SIDN Fonds stelt prof. Valerie Frissen aan als directeur. Zij zal per 1 september starten in haar nieuwe functie. Het SIDN Fonds heeft als doel om de welvaart en het welzijn in Nederland te verhogen door een bijdrage te leveren aan de vergroting van de economische en maatschappelijk waarde van het internet.

"Valerie Frissen heeft bovendien een brede ervaring met het beoordelen van projectaanvragen waardoor ze partijen die wel een goed idee hebben, maar minder ervaring hebben met de vormgeving ervan en de wijze van aanvragen, de helpende hand kan bieden”, aldus Eddy Schuyer, bestuursvoorzitter SIDN Fonds.

Principal scientist
Valerie Frissen werkt nu als principal scientist bij TNO, de organisatie waar ze sinds 1999 verschillende functies bekleedde. De laatste twee jaar was zij voor TNO als managing director verbonden aan CLICKNL. CLICKNL richt zich op de versterking van de creatieve industrie in Nederland.

Daarnaast is ze als bijzonder hoogleraar ICT & Social Change verbonden aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bekleedt ze verschillende bestuurs- en adviesfuncties. Frissen is onder meer lid van de Adviesraad voor Wetenschaps- en Technologiebeleid, van de raad van toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep en is voorzitter van Netwerk Democratie.

WH
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Internet