ServiceNow introduceert vier nieuwe oplossingen tijdens Knowledge13

ServiceNow introduceert vier nieuwe oplossingen tijdens Knowledge13

24-05-2013

ServiceNow introduceert vier nieuwe oplossingen tijdens Knowledge13


ServiceNow heeft vier aankondigingen gedaan tijdens Knowledge13, de grootste bijeenkomst voor IT-professionals die cloud-diensten gebruiken voor enterprise IT service automation. 

Het gaat om de introductie van de App Creator, ServiceNow for iPad, Cloud Provisioning en een nieuwe standaard voor IT data governance. Een samenvatting van de aankondigingen, inclusief een verwijzing naar de volledige persberichten, is hieronder te vinden. 

Introductie van de ServiceNow App Creator

~ Gebruikers met geen of weinig IT-kennis kunnen snel en eenvoudig enterprise applicaties bouwen op het ServiceNow Service Automation Platform ~ 

ServiceNow introduceert een nieuwe oplossing, waarmee het nog eenvoudiger wordt om applicaties te bouwen op het Service Automation Platform. De ServiceNow App Creator maakt het voor niet-IT'ers mogelijk om met een paar muisklikken maatwerk-applicaties te ontwerpen en publiceren die gebruik maken van een form-based workflow. Met deze apps kunnen zowel IT- als zakelijke processen worden geautomatiseerd. Voor het gebruik van de App Creator is geen kennis nodig van codering of IT.

Het volledige, Engelstalige persbericht is hier te vinden. 

ServiceNow mobiliseert Enterprise IT

~ IT Service Delivery altijd en overal toegankelijk ~ 

ServiceNow introduceert mobiele oplossingen waardoor IT-afdelingen altijd en overal aan het werk kunnen. ServiceNow for iPad maakt IT- en zakelijke applicaties mobiel. Deze oplossing verbetert de toegankelijkheid, verhoogt de reactiesnelheid van de IT-afdeling en zorgt voor een betere dienstverlening binnen de organisatie. 

De nieuwe mobiele functies vereisen geen extra configuratie, aanpassingen of veranderingen in de implementatie. Belangrijke voordelen zijn:

  • Real-time toegang tot alle IT-systemen met behoud van volledige applicatiefunctionaliteit
  • ‘Mobile only’ functionaliteiten
  • Verbeterde iPad-performance en -navigatie
  • Geen aanvullende configuratie of aanpassingen
  • Geen extra kosten of servers nodig. 

Het volledige, Engelstalige bericht is hier te vinden. 

ServiceNow transformeert cloud provisioning

~ Public en private clouds kunnen in enkele minuten worden ingezet ~ 

De nieuwe orchestration-applicatie ServiceNow Cloud Provisioning stelt IT-afdelingen in staat om de volledige cloud management lifecycle te automatiseren. ServiceNow Cloud Provisioning verkort de tijd die nodig is voor de inzet van cloud-omgevingen van weken of zelfs maanden naar enkele minuten; of het nu gaat om self-service cloud-selectie, het aanmaken van geautomatiseerde, gestandaardiseerde cloud-oplossingen of resource optimization. 

Enkele voordelen van ServiceNow Cloud Provisioning:

  • Geautomatiseerde provisioning van cloud-diensten; samen met de ServiceNow IT Service Automation Application Suite optimaliseert Cloud Provisioning het beheer van heterogene cloud-omgevingen met een enkel, geïntegreerd system of record.
  • Het einde van VM sprawl. Door middel van lifecycle automation kan de virtuele infrastructuur worden geoptimaliseerd, wat een einde maakt aan de uitwas van virtual machines binnen IT-infrastructuren.
  • Zichtbaarheid van cloud operations. De cloud operations portal biedt een geconsolideerd overzicht van de status van virtuele systemen, de status van aanvragen en provisioning-uitzonderingen. 

Het volledige, Engelstalige bericht is hier te vinden. 

ServiceNow introduceert data certification binnen CMDB

~ Nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat data accuraat, actueel en relevant blijven ~ 

ServiceNow introduceert data certification, een nieuwe functionaliteit binnen ServiceNow CMDB (Configuration Management Database), die ervoor zorgt dat data accuraat, actueel en relevant blijven. De CMDB fungeert als een 'single source of truth' voor zowel IT-infrastructuur-data als operationele gegevens. 

CMDB beschrijft alle elementen in de IT-omgeving, hoe deze elementen met elkaar samenhangen en worden gebruikt. Informatie uit de CMDB moet regelmatig worden gecontroleerd op accuraatheid en validatie. De nieuwe data certification-mogelijkheid binnen CMDB automatiseert dat proces. 

Interessante links:

Blog: App Creator: Application Development for the Rest of Us!

Blog: Knowledge13 App Dev Hackathon – Check out the finalist teams & apps

Blog: Orange is the new black. An introduction to ServiceNow for iPad

Blog: Cloud provisioning with ServiceNow: Consolidation, Consumerization, Automation and Orchestration

Blog: Be a strategic service provider. Or be roadkill
 
 

Terug naar nieuws overzicht