AVisie:
29-10-2013
Deel dit artikel:

AVisie: "Gebruiksgemak en constante kwaliteit zijn essentieel om de zakelijke adoptie van videoconferencing te versnellen."


Videoconferencing wordt steeds vaker gebruikt bij organisaties met geografisch verspreidde kantoren. AVisie is gespecialiseerd in het leveren en integreren van audiovisuele oplossingen voor het bedrijfsleven. We spraken met Frank Francois, Large Account Manager van AVisie, over de ontwikkelingen in deze markt en zijn uitdagingen in het kanaal.
 

Als audiovisuele systeemintegrator komt AVisie bij veel grote organisaties over de vloer, waaronder Philips, Rabobank en Royal HaskoningDHV. In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd op het gebied van tele- en videoconferencing, mede dankzij  populaire consumentenproducten als Skype en zakelijke oplossingen als Microsoft Lync. Volgens Frank Francois van AVisie hebben pure zakelijke oplossingen voor videoconferencing nog steeds een belangrijk bestaansrecht: “Mensen zijn vaak nog terughoudend om videoconferencing te gebruiken, ook al zijn er mogelijkheden genoeg. IJdelheid en gebruikersgemak, het speelt allemaal mee. Voor zakelijk gebruik moet de audio- en beeldkwaliteit optimaal zijn, het moet goed en gebruiksvriendelijk werken, maar het moet ook onderdeel zijn van de bedrijfscultuur. Die hele integratie verzorgen wij met AVisie.”       

Geen dozenschuiven

AVisie levert een breed scala aan audiovisuele oplossingen voor bedrijven, bijvoorbeeld voor videoconferencing, vergaderingen en prestentaties. “Er ligt momenteel veel focus op videoconferencing in het bedrijfsleven,” zegt Francois. “Er zijn wat dat betreft echt nieuwe tijden aangebroken. Wij spelen daar actief op in, onder andere met zelf ontwikkelde tablet-apps voor de aansturing van de systemen en in de  vorm van een geïntegreerd room-booking systeem.”

Voor AVisie gaat videoconferencing duidelijk verder dan het leveren van producten. Francois: “Dozenschuiven is niet zo moeilijk, dat kan iedereen. Wij proberen echt het verschil te maken in het totale advies naar onze klanten. We vertalen hun wensen naar de juiste producten, met de meest gebruiksvriendelijke integratie in de werkomgeving. Daarnaast nemen wij ook de coördinatie van derde partijen uit handen, zoals bijvoorbeeld de e-installateur.”  
 
Lifesize
AVisie levert voor videoconferencing veelal de producten van LifeSize. Volgens Francois is dit het ideale merk door de professionele HD-kwaliteit van de camera’s, de betaalbare prijsstelling en het open platform. “Wij koppelen deze systemen tegenwoordig steeds vaker met Lync. LifeSize is een relatief jonge speler in deze markt en kan daarom ongehinderd door legacy sneller innovatieve producten ontwikkelen. Ze waren de eerste met HD-videoconferencing en hebben een platform neergezet dat eenvoudig te koppelen is met andere systemen.”
Bij de verkoop van LifeSize werkt AVisie nauw samen met distributeur Zycko. “Zycko is een van onze meest betrouwbare partners,” vertelt Francois. Zij zijn altijd goed bereikbaar en leveren ons de juiste informatie als we dat nodig hebben. Er is echt sprake van een flexibele samenwerking en een hechte partnership. Daarnaast ondersteunt Zycko ons met leadgeneratie en er worden regelmatig trainingsdagen georganiseerd, waarin sales-medewerkers specifiek voor de verkoop van videoconferencing worden getraind.”
 
Tablets voor gebruiksgemak
Ook in de markt voor videoconferencing maakt innovatie het verschil, wat blijkt uit de interesse voor de app-gebaseerde bedieningspanelen van AVisie. Francois: “De touch-panels van bijvoorbeeld AMX of Crestron zijn best duur. Een 10 inch model kost al snel zesduizend euro. Wij bieden diezelfde functionaliteit met een iPad, die voorzien is van onze apps.”

Doordat AVisie deze apps zelf ontwikkelt kunnen veel zaken voor de klant op maat gemaakt worden. Zo kan AVisie de apps in de huisstijl van de klant opleveren, maar ook  kunnen geavanceerde koppelingen gemaakt worden, met veel meer functionaliteit dan een standaard touch-panel of app. “Wij zijn ook erg trots op ons room-booking systeem,” vertelt Francois. “De applicatie op de iPad wordt gekoppeld aan een exchange server en maakt planning van vergaderruimten inzichtelijk en geeft de gebruikers de mogelijkheid de ruimte te reserveren. Door een tweeweg koppeling met de server is het mogelijk om op de iPad reserveringen te maken, verlengen of beëindigen. Vervolgens kunnen we die informatie weer koppelen met de facilitaire diensten, zodat automatisch geregeld kan worden dat ruimtes worden schoongemaakt, dat er koffie en thee wordt klaargezet, of dat apparatuur wordt gerepareerd.”

De belangrijkste kernwaarde voor AVisie is toch bedieningsgemak, een gebied waar volgens Francois veel winst te behalen valt: “Wij werden in 2004 ingeschakeld door een grote organisatie die een viertal verschillende peperdure videoconferencing-systemen had staan. Allemaal ouderwets op basis van Windows-computers. Men zei daar letterlijk: ‘ik stap nog liever in het vliegtuig dan dat ik daar mee ga bellen.’”

De angst om videoconferencing te gebruiken is volgens Francois in de loop der jaren wel minder geworden, met als belangrijkste verandering het sterk verbeterde bedieningsgemak.
“De tablet heeft alles veel gebruiksvriendelijker en intuïtiever gemaakt. Vroeger verkocht men vooral die dure bedieningspanelen, omdat er niets anders was. Nu bieden we dezelfde mogelijkheden, en meer, aan in de vorm van een custom tablet-app bij klanten.

Consumententools
Francois stelt dat de opkomst van oplossingen als Skype niet direct een bedreiging zijn voor professionele conferencing-tools als LifeSize of Microsoft Lync. “Ik denk dat Skype mensen vertrouwd heeft gemaakt met het communiceren via geluid en video. Dat is de eerste stap naar de zakelijke acceptatie van dat soort oplossingen.”

Toch benadrukt hij dat er behoorlijk grote verschillen zijn tussen een product als LifeSize en een Skype-installatie op een laptop. “Skype is natuurlijk hartstikke leuk voor thuis, maar zakelijk verwacht je toch een bepaalde consistente kwaliteit. Skype is vaak erg afhankelijk van de drukte op het netwerk. Daarnaast is Skype vooral gemaakt om via een webcam één op één met anderen te communiceren. Met Lifesize gaat het echt om volledige ruimtes, waar je meerdere personen zichtbaar en hoorbaar wilt maken. Dat is toch een heel ander niveau.”

Voor AVisie blijft de belangrijkste uitdaging het opleveren van een gebruiksvriendelijke oplossing aan klanten die goed is geïntegreerd in hun bestaande IT-omgeving. Francois: “Het gaat om een goede balans vinden tussen dingen zelf doen, of zaken als dienst en uitbesteden aan een derde partij. Ook op dat gebied werken we nauw samen met Zycko. Wij maken veel gebruik van hun ervaring op het gebied van videoconferencing-platformen bouwen.” 

Visitekaartjes

“Videoconferencing wordt alleen maar groter,” besluit Francois. “In welke vorm dan ook. Het wordt steeds meer geaccepteerd, mede door de opkomst van het thuiswerken. Je ziet het ook op visitekaartjes, waarop naast de standaard contactinformatie ook steeds vaker een video-adres of iets vergelijkbaars staat. Hetzelfde geldt voor internationale filialen van bedrijven. Die willen op een efficiënte manier kunnen vergaderen, zonder in het vliegtuig te hoeven stappen. Een product als LifeSize biedt de noodzakelijke kwaliteit, want bij zakelijke meetings moeten mensen elkaar natuurlijk wel zo goed mogelijk kunnen zien.”

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Video