Redactie - 14 november 2013

'Come Together’ TEDxBinnenhof 2014


ActiZ, PGGM en Microsoft hebben zich als gezamenlijke partners verbonden aan TEDxBinnenhof 2014 om een extra impuls te geven aan innovatie in de zorg. Op 14 november 2013 organiseren zij het platform met de naam ‘Come Together’. Het beste idee wordt beloond met een TEDTalk op 31 maart op TedXBinnenhof. De lancering van Come Together wordt vandaag gepresenteerd tijdens de kick off van TEDxBinnenhof 2014 bij het Ministerie van Economische Zaken.

Initiatiefnemers ActiZ, PGGM en Microsoft bieden met Come Together een podium voor creatieve ideeën in de zorg. Het verlangen naar eigen regie op de zorg, de veranderingen in de samenleving en de bezuinigingen vragen om een nieuwe blik. De verwachting is dat mensen meer in hun eigen omgeving zorg en ondersteuning moeten gaan regelen. Dat betekent een toenemend beroep op het zelfoplossend vermogen en technologie die dat ondersteunt. Innovaties met gebruik van technologie kunnen bijvoorbeeld zorg op afstand mogelijk maken, waardoor mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Op donderdag 14 november 2013 worden de verschillende presentaties beoordeeld door een jury, waarna de winnaar zijn of haar TEDTalk zal houden in de Ridderzaal tijdens TEDxBinnenhof 2014. Er is gekozen voor het thema Come Together omdat we met elkaar willen inspireren, verbinden en verhalen over innovaties een podium willen bieden. We geloven in Ideas Worth Sharing en willen met deze innovaties bijdragen aan een duurzame maatschappelijke verandering.

TEDxBinnenhof is hét podium voor innovatieve ideeën van Nederlandse bodem. Innovaties die een oplossing kunnen bieden voor maatschappelijke problemen, waar ook ter wereld. Bijvoorbeeld op het gebied van klimaatverandering, mobiliteit, zorg, duurzame energie en veiligheid. Op maandag 31 maart 2014 wordt in de Ridderzaal in Den Haag de tweede editie van TEDxBinnenhof gehouden.

Kandidaten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de site www.come-together.nu. De uiterste inschrijving is vrijdag 11 oktober 2013.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!