Redactie - 30 januari 2018

Zorg & ICT 2018

De inzet van ICT in de zorg is niet alleen nodig, het is fundamenteel. Veel zorgprofessionals worden dagelijks ondersteund door ICT in hun zorg voor patiënten en cliënten. Maar hoe draagt ICT precies bij aan een succesvolle zorgorganisatie? Welke uitdagingen komen er kijken bij zorgtransformatie en hoe zetten zorgprofessionals concrete stappen? Als hét startpunt voor digitaal gedreven zorg geeft Zorg & ICT 2018 antwoord op deze en andere vragen. Van 17 tot en met 19 april 2018 staat hal 1 van Jaarbeurs Utrecht in het teken van innovatie in de zorg onder het thema ‘ICT zorgt voor mensen’. Bezoekers kunnen zich nu gratis registreren voor dit event. 

“Met actuele informatie, innovatie en inspiratie is Zorg & ICT het jaarlijkse hoogtepunt voor directie, management, zorgprofessionals en ICT’ers werkzaam in de zorgsector”, zegt Paul Verdult, brandmanager bij Jaarbeurs. “ICT lijkt misschien een abstract onderwerp, maar veel zorgprofessionals hebben er dagelijks mee te maken. Dossiers worden gedigitaliseerd, behandeltrajecten digitaal verwerkt en apps brengen zorg naar de eigen leefomgeving. Digitaal gedreven gezondheidszorg biedt voordelen qua werkdruk, zorgkwaliteit en kosten, maar vraagt een belangrijke transformatie van organisaties. Zorg & ICT 2018 maakt uitdagingen inzichtelijk en helpt om concrete stappen te zetten.”

Zorgexperts aan het woord
Naast de mogelijkheid tot kennis uitwisselen en netwerken met vakgenoten biedt Zorg & ICT 2018 een gratis seminarprogramma met ruim honderd sessies. Hierin komen belangrijke thema’s als GDPR, eHealth, robotica, domotica, cybersecurity en digitale infrastructuur uitgebreid aan bod. Sprekers zijn onder anderen Igor Tulevski, cardioloog en medeoprichter van Cardiologie Centra Nederland, die vertelt over het gebruik van Hartwacht, een gebruiksvriendelijke app voor de hartzorg. De CIO van het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Richard Kamman, gaat in op de uitbouw van de gehele ICT-omgeving van het nieuw te bouwen centrum. Ook Dennis Verschuuren, Operational Security Officer bij het Maasstad Ziekenhuis, gaat dieper in op de praktijk. Hij vertelt over de implementatie van NEN7510-maatregelen bij het Maasstad Ziekenhuis.

Innovatie en beleving: het Computable Future Lab
Nieuw op Zorg & ICT 2018 is het Computable Future Lab, de innovatiezone op de beurs. Opkomende, jonge bedrijven, zorginstellingen en partners demonstreren samen de meest veelbelovende innovaties in de zorgsector. Hoe helpen connected devices en sensortechnologie zorgverleners bij een betere behandeling van patiënten? Hoe worden virtual en augmented reality ingezet in de zorg? En hoe helpt artificial intelligence bij het opstellen van een behandelplan? Bezoekers vangen een glimp op van de nabije toekomst – van innovatie tot implementatie. 

Zorg & ICT 2018 vindt plaats op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 april 2018 in hal 1 van Jaarbeurs Utrecht. De beurs is dagelijks geopend van 9.30 uur tot 16.30 uur. Registreren voor gratis toegang kan via de website.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!