Redactie - 21 mei 2014

More-IP-conferentie


Quanza Engineering is een van de sponsors van de tweedaagse More-IP-conferentie op 21 en 22 mei 2014 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Op deze dagen staat de IT-infrastructuur als voorwaarde voor economische groei centraal. Daarnaast aandacht voor het feit dat internet 25 jaar geleden commercieel in Nederland beschikbaar kwam en dat AMS-IX 20 jaar bestaat. Inschrijven kan op More-ip-event.net.

De eisen die organisaties aan IP-infrastructuren stellen, worden steeds hoger terwijl daarnaast de behoefte aan bandbreedte steeds verder toeneemt. Een goede IT-infrastructuur is immers de voorwaarde voor economische groei. De toekomstige ontwikkelingen op dit gebied staan centraal op het tweedaagse evenement onder gastheerschap van AMS-IX.

Quanza heeft de beschikbaarheid van een veilige IT-omgeving voor haar klanten hoog in het vaandel staan. Directeur Frans Ter Borg: ´De wortels van Quanza liggen bij de Digital Enterprises van het eerste uur: Internet Service Providers, ISP´s. Al vanaf het prille begin van hun bestaan, dit jaar alweer twintig jaar geleden, stellen ISP’s hoge eisen, werken ze onder hoge tijdsdruk, met scherpe marges, en komen altijd met creatieve oplossingen. Veel digitale en digitaliserende ondernemingen, van kleine internetpioniers tot gevestigde bedrijven, profiteren nu van de kennis en ervaring die wij in deze unieke omgevingen hebben opgedaan. Voor deze organisaties leveren, bouwen en beheren wij de infrastructuur. Wij doen dit met een team van ervaren en gedreven medewerkers met expertise op elk vlak, van bekabeling tot en met applicatiebeheer. AMS-IX is de verbindende factor van deze Digital Enterprises. Quanza draagt daarom graag bij aan het More IP-evenement, dat kennisuitwisseling tussen Digital Enterprises mogelijk maakt.´

André Kuipers
Als hoofdspreker werpt astronaut André Kuipers op de plenaire sessie een unieke blik achter de schermen van een internationale ruimtevlucht. Een succesvolle ruimtevlucht is namelijk alleen mogelijk dankzij betrouwbare beschikbaarheid van internet. Kuipers deelt zijn verhaal over de training, de missie en zijn blik op de planeet Aarde met het publiek.

Een kwart eeuw internet in Nederland
2014 is in twee opzichten een historisch jaar voor de internetbranche. Het is twintig jaar geleden dat AMS-IX ontstaan is. Tevens is het 25 jaar geleden dat internet voor het eerst commercieel beschikbaar kwam in Nederland. Voor beide jubilea wordt een boek ten doop gehouden tijdens de More-IP-dagen. Job Witteman, CEO van AMS-IX zal het eerste exemplaar van het jubileumboek over AMS-IX aan burgemeester Eberhart van der Laan overhandigen. Daarnaast zal journalist Peter Olsthoorn ook van zijn boek over 25 jaar internet in Nederland het eerste exemplaar aan de Amsterdamse burgervader aanbieden.
 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!