Redactie - 19 juni 2014

Security meets the Cloud


ICT staat aan de vooravond van een verschuiving: De beweging naar de Cloud is niet meer te stoppen. Meest prangende vraag is echter of deze diensten ook veilig genoeg zijn; wat zijn de risico’s van data in de cloud? Het jaarlijkse Avensus Kennisevent op 19 juni 2014 in Nijkerk gaat op deze vragen in.

Hoe kunnen we er, in dit post-Snowden tijdperk, zeker van zijn dat onze kritische bedrijfsgegevens veilig zijn? Cybercriminaliteit kent vele gezichten, soms bevinden deze zich dichterbij dan we zouden vermoeden. De meest recente ontwikkelingen zijn terug te lezen in de nieuwste editie van het Ponemon Report, waaraan tijdens deze sessie aandacht wordt besteed.

Scherp contrast
De snelle ontwikkelingen rondom Cloud vormen hierin een scherp contrast: hechten we meer waarde aan kostenbesparing en efficiency; dan aan de bescherming van onze data? Tijdens een inspirerende kennissessie ontmoeten deelnemers en sprekers elkaar over Cloud en Security. Sprekers van vooraanstaande partners delen hun visie over de tegenstrijdigheden in de huidige ontwikkelingen.

Dit is daarom dit jaar thema is van het jaarlijks Avensus Kennisevent. Hans Bos - National Technology Officer van Microsoft en Gert Kroon - Cloud Evangelist van IBM laten hun licht schijnen op het contrasterende gebied van Cloud en Security. Internationale specialisten van Thales E-Security delen daarnaast de laatste ontwikkelingen over ‘nut en noodzaak’ van Encryptie in de Cloud.

Ook is uiteraard voldoende gelegenheid om tijdens en na het programma met deelnemers en sprekers van gedachten te wisselen. Deelname aan het event is gratis. Meld u wel tijdig aan, want het aantal beschikbaar plaatsen is gelimiteerd.

Programma
09.30 Welcome & Introduction – Avensus, G. Kiremit
09.45 Global Encryption Trends - Thales, S. Taylor
10.45 Coffee Break
11.00 Trust is good, understanding is better – Microsoft, H. Bos
12.00 Closing – Avensus, J. Ruijgrok

Lunch

13.00 Crypto in the Cloud – Thales, B. Phelps
14.00 Tea Break
14.15 Softlayer & Security – IBM, G. Kroon
15.15 Closing – Avensus, G. Kiremit

Drink & Networking

Registratie
Aanmelden kan eenvoudigweg door uw gegevens te sturen naar sstoetzer@avensus.nl; maar kan ook via de website van Avensus.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!