Redactie - 26 juni 2014

Exclusieve roundtable over het datacenter van de toekomst


Na een zeer inspirerende sessie met Sjoerd Blum van de ING over de roadmap van Security, organiseert Executive-People.nl een nieuwe rondetafel. Op 26 juni aanstaande wordt u meegenomen in een praktijkcase van Sligro en de strategie achter hun keuze voor een gevirtualiseerd datacenter. Deelname is gratis!

Zowel hardware/software vendors als industrie analisten zijn het erover eens dat de toekomst vandaag al gearriveerd is voor het software-defined data center (SDDC). Het is geen hype meer, maar een baanbrekend concept met onderliggende technologieën waar CIOs, CTOs en IT afdelingen van Nederlandse IT organisaties veel interesse in hebben. Waar organisaties sinds jaren al de voordelen ervaren hebben van server virtualisatie, is nu de volgende fase van netwerk en storage virtualisatie aangebroken.

Sterke groei
Nieuwe benaderingen zoals ‘web-scale IT’ concepten die oorspronkelijk door bedrijven zoals Google, Facebook en Netflix ontwikkeld zijn zorgen voor een zeer sterke groei van een aantal fabrikanten rondom Software Defined Storage in Nederland. Technologieën zoals SDDC breken met de traditionele manier van data center management en bieden hyper-converged infrastructuur met een ‘Software Defined Everything’ management laag.

Deze technologieën zijn vandaag de dag reeds voorhanden. Desondanks zijn er uiteraard nog voldoende uitdagingen op het gebied van organisatorische impact, processen en inkoop patronen. Met IT as a Service en de toenemende adoptie van Private/Hybrid Clouds is SDDC één van de meest transformatieve trends die de IT-sector in jaren heeft gezien. De waarde van het SDDC is voor bedrijven echter soms onduidelijk door verschillende meningen en inzichten. De Executive People Roundtable biedt uitkomst.

Tijdens de Roundtable komen vragen aan bod als:

  • Hoe heeft een bedrijf als Sligro haar transitie ingezet richting een SDDC benadering?
  • Waarom is de keuze van Sligro gevallen voor een SDDC?
  • Wat zijn de (huidig en toekomstige) voordelen voor Sligro van een SDDC?
  • Wat is de rol van de CIO geweest en hoe ziet de governance eruit?

Programma
Op hoofdlijnen zal het programma er als volgt uitzien:

16:45 Ontvangst door Danny Frietman, Executive-People Roundtable op Hooge Vuursche

17:00 Voorstelronde leden Executive People Roundtable

17:15 Case Sligro besproken door hoofd Infrastructuur Sligro

18:00 Start amuse diner en open discussie/leerervaringen en toets met aanwezige CIO’s, IT-executives

20:30 Einde

Registreren
Aanmelden voor de Executive Roundtable op 26 juni a.s. is mogelijk door een e-mail te sturen naar danny.frietman@executive-people.nl 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!