Redactie - 03 september 2014

Elektronisch factureren meeting NEN


De Europese Commissie heeft op 6 mei jl. een Europese Richtlijn met betrekking tot elektronisch factureren bij overheidsopdrachten gepubliceerd. In het kader van deze Richtlijn ontwikkelt CEN, de Europese normalisatie-organisatie, een Europese norm voor het datamodel voor elektronisch factureren, evenals een aantal ondersteunende normdocumenten. 


Om invloed uit te oefenen op de inhoud van deze Europese norm heeft NEN de normcommissie ‘Elektronisch factureren’ opgericht. Woensdag 3 september a.s. vindt de kick-off meeting plaats. 

Volgens de Europese Richtlijn moeten de lidstaten van de EU er straks voor zorgen dat aanbestedende instanties elektronische facturen kunnen ontvangen en verwerken die voldoen aan de toekomstige Europese norm. Betrokkenheid bij de ontwikkeling van de norm verloopt via de nationale normalisatie-instituten in Europa, voor Nederland is dat NEN. De NEN-commissie ‘Elektronisch factureren’ is opgericht om de Nederlandse inbreng af te stemmen. Vanuit deze commissie wordt ook de Nederlandse delegatie afgevaardigd naar Europese vergaderingen bij CEN. 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!