Redactie - 19 september 2013

Virtualisatie houdt missie-kritieke services in de lucht


Goed bezien is iedere dienst die essentieel is voor het ultieme succes van een business ‘missiekritiek’. Dus ERP- en CRM-systemen, maar ook database-tools die de kern van de IT-infrastructuur van een bedrijf vormen en direct impact hebben op de omzet en winstgevendheid.

Voor veel IT-afdelingen is een fout in missiekritieke services het ergste dat kan gebeuren.Denk aan een webshop. Als er een interruptie van de services is dankzij een probleem op performance-gebied, dan heeft dit serieuze gevolgen voor het bedrijf. Een potentiële klant kan zijn geduld verliezen en de website verlaten. Misschien komt hij terug, maar wellicht koopt hij zijn waar elders. Niet alleen is de kans dus groot dat de verkopende partij omzet mis loopt, zijn reputatie krijgt ook een tik.

High availability
Het minimaliseren van de downtime is essentieel voor missiekritieke services. Zeker wanneer de business groeit, de technologie zich verder ontwikkelt en de dienstverlening complexer wordt. Juist dan bieden virtualisatie en selectie van de best passende IT-oplossing uitkomst. Een virtualisatieplatform kan de downtime minimaliseren door high availability en businesscontinuïteit te verzekeren. Specifiek servervirtualisatie maakt het mogelijk om meerdere operating systems en applicaties te hebben lopen op dezelfde fysieke server, op hetzelfde moment. Dat maakt het eenvoudig om te repliceren, verplaatsen en het back-up of archiveringsproces van je operating systems, applicaties en data te automatiseren.

Efficiënter
Een virtualisatieplatform maakt ook het proces efficiënter. In het traditionele model waarbij ieder afzonderlijke operating system zijn eigen dedicated fysieke server heeft, wordt vaak maar 30 procent van de capaciteit gebruikt. Wanneer je meerdere virtuele servers op een fysieke server host, verhoogt dat de efficiency significant. Als bedrijf gebruik je de volledige power waar je voor betaalt, zowel qua hardware als energie. Het mag duidelijk zijn dat dit de total cost of ownership verkleint.

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van servervirtualisatie in, blijkt ook uit Kaspersky-onderzoek uit 2012. Van de bedrijven in de VS was op dat moment al 69 procent bezig met het implementeren van servervirtualisatie. Fujitsu voorziet ook de komende jaren nog een stijging op dit vlak.

Raimond van het Reve, Channel en Midmarket Manager Nederland

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!