Zakelijke mobiliteit biedt resellers nieuwe mogelijkheden

Zakelijke mobiliteit biedt resellers nieuwe mogelijkheden

Zakelijke mobiliteit biedt resellers nieuwe mogelijkheden

28-11-2013

Zakelijke mobiliteit biedt resellers nieuwe mogelijkheden


Het is geen geheim dat de ongekende populariteit van tablets en smartphones de traditionele ICT-wereld volledig op zijn kop heeft gezet. Voor veel mensen zijn persoonlijke mobiele toestellen zoals de iPad en iPhone van Apple en Android-tablets van fabrikanten zoals Samsung uitgegroeid tot hun eerste punt van contact van de dag. In veel gevallen nemen deze mobiele apparaten een aantal van de rollen over die traditioneel waren voorbehouden aan laptops en PC’s.

Het toenemende gebruik van tablets en smartphones heeft de aanzet gegeven tot het ontstaan van grote ecosystemen die voor een explosieve groei van het aantal mobiele applicaties hebben gezorgd. Deze mobiele apparaten vonden aanvankelijk met name aftrek bij consumenten die ze voor persoonlijk gebruik aanschaften, maar beginnen nu ook steeds meer hun weg te vinden naar bedrijfsomgevingen. Veel bedrijven worden hierdoor geconfronteerd met de noodzaak om beleidsregels voor bring your own device (BYOD) in te voeren die aansluiten op het feit dat werknemers hun persoonlijke tablets en smartphones op de werkplek gebruiken.

BYOD houdt echter meer in dan het verlenen van goedkeuring aan werknemers om een iPad of Samsung Galaxy voor werkdoeleinden te gebruiken. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat het verlenen van toegang aan mobiele apparaten geen negatieve gevolgen heeft voor de beveiliging en integriteit van hun bedrijfsnetwerk. Ze moeten zich concentreren op zaken zoals automatische configuraties, de opslag van gegevens in datacontainers en het creëren van veilige netwerktunnels om hun bedrijfsgegevens te beschermen en hun mobiliteitsteam de benodigde beleidsregels en beveiligingsmechanismen aan te kunnen reiken.

Tegelijkertijd moeten bedrijven ervoor zorgen dat BYOD geen betekenisloos prestigeproject wordt. Het uiteindelijke doel is dat werknemers beter en efficiënter met hun smartphone of tablet kunnen werken. De beste manier om dit te bereiken is om deze mobiele apparaten hechter te integreren met de bestaande infrastructuur en ze dezelfde veilige en beheerde toegang te bieden tot bestanden en informatie op bedrijfsservers, SharePoint en NAS-voorzieningen als laptops en PC´s.

Dit levert interessante kansen op voor kanaalpartners. Zij kunnen klanten en prospects wijzen op de voordelen van het beveiligen van de mobiele toegang en het vergroten van de productiviteit en tevredenheid van werknemers door het gebruik van smartphones en tablets. Resellers die een platform aanbieden die in al deze eisen voorziet, zullen zich duidelijk van de concurrentie kunnen onderscheiden. Dit wordt steeds belangrijker nu mobiele apparaten hun opmaak maken in alle mogelijke sectoren en functies, zoals sales, marketing, financiën, juridische zaken, klantenservice en research & development.

Sommige leveranciers bieden reeds veilige oplossingen aan voor het beheer van mobiele apps en apparaten. Resellers kunnen deze oplossingen voordragen aan klanten die bezig zijn met de implementatie van een BYOD-beleid of de mobiliteit van hun personeel willen vergroten. Andere leveranciers bieden mobile file management (MFM)-oplossingen aan waarmee organisaties hun eindgebruikers toegang kunnen bieden tot zakelijke bestanden en bedrijfsinformatie. Sommige leveranciers gaan nog een stap verder door het beheer van mobiele apps en apparaten met mobile file management te integreren. Resellers kunnen daarmee een platform aanbieden waarmee bedrijven de beveiliging van mobiele apps en compliance kunnen verbeteren en standaardiseren en waarmee ze apps vanaf een centrale locatie kunnen configureren.

Door samen te werken met de juiste leveranciers die oplossingen bieden voor het beheren en beschermen van mobiele bedrijfsgegevens van klanten, kunnen resellers bedrijven het ultieme scenario aanreiken: eindgebruikers die vanaf elk apparaat optimaal productief kunnen zijn.

Dirk Raeymaekers, Country Manager Benelux bij Acronis


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage