Redactie - 28 november 2013

Betere infrastructuur van services en software maakt HR volwassen


Aandacht voor de medewerker zonder het rendement voor de organisatie uit het oog te verliezen. Uit de zesde editie van de Raet HR Benchmark, uitgevoerd door TNS Nipo en Raet, blijkt dat dit werkelijkheid is geworden voor HR. Sinds het bestaan van dit onderzoeksrapport zien we dat HR elk jaar iets bedrijfskundiger wordt. Dit jaar bereikt zij een hoogtepunt en maakt bijna 90 procent van de HR-eindverantwoordelijken een investering eerst financieel inzichtelijk. Hoe HR deze ontwikkeling heeft kunnen doormaken? Het antwoord is even voor de hand liggend als eenvoudig: technologie. 

Organisaties zien meer en meer dat met de inzet van technologie de benodigde impact behaald wordt. Bij moderne organisaties is een excellente HR Service Delivery daarom eigenlijk niet meer weg te denken. Hiermee bedoelen we de infrastructuur van services en software die HR tot haar beschikking heeft om invulling te geven aan de HR-processen en –instrumenten. Van de 573 ondervraagde HR- en Financieel eindverantwoordelijken geeft 92 procent niet voor niets aan dat HR meer impact kan hebben op de organisatieresultaten als zij betere HR-data hebben en verder automatiseren.

IT biedt net dat beetje extra voor HR

Rendement voor de organisatie en de medewerkers behalen, dat vraagt dus iets extra’s van HR. Bijvoorbeeld door de toegevoegde waarde van de individuele medewerker af te zetten tegen de organisatiedoelen. Hierbij mag het duidelijk zijn dat medewerkers in toenemende mate centraal staan. Dit wordt onder andere bewezen door de mogelijkheden die organisaties bieden op het gebied van HR. Kijk maar eens naar de HR-instrumenten  Performance Management en Learning Management die ingezet worden om Talent Management mogelijk te maken.

Om over deze en andere thema’s te kunnen rapporteren en HR toegankelijker te maken voor iedereen binnen de organisatie, worden HR-activiteiten steeds vaker geregeld in een HR-portal. De HR Benchmark laat bijvoorbeeld een sterke groei zien in de HR-portals waarmee medewerkers en managers nog nadrukkelijker zelf de eigen processen en ontwikkeling managen op de momenten dat het hen uitkomt en op de devices van hun keuze. 68 procent van de medewerkers en managers wil zelf bepalen op welke apparaten zij hun (werkgerelateerde) activiteiten, zoals HR, uitvoeren. Bijna een op de twee organisaties (47 procent) voorziet in deze behoefte en heeft HR ook daadwerkelijk toegankelijk gemaakt op alle devices.

HR kan nog niet achteroverleunen

Al laat de HR Benchmark zien dat HR volwassen is geworden, dit betekent niet dat HR achterover kan gaan leunen. Er zijn nog werelden te winnen voor dit vakgebied dat steeds beter in staat is om zijn toegevoegde waarde te laten zien. Waar precies? Dat varieert: van het frequent rapporteren over bijvoorbeeld opleidingskosten tot aan het toepassen van Talent Management op alle lagen binnen de organisatie en niet alleen op High Potentials of managers. Hoe HR dit ook doet, een ding is zeker: een goede infrastructuur van services en software is hiervoor cruciaal.

Verder lezen over de mogelijkheden die IT HR te bieden heeft? Bestel de volledige HR Benchmark via www.raet.nl/HRBenchmark

John C?hrs en Sander Kars
Senior researchers Raet

  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!