Redactie - 26 juli 2012

Bijna helft IT-managers heeft geen inzicht in kostenpost achterstallig software


Bijna de helft (46 procent) van de IT-managers en CIO’s weet niet hoe hoog de kosten zouden zijn om hun applicatieportfolio up-to-date te maken. Dit blijkt uit onderzoek van Micro Focus, leverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties. In dit wereldwijde onderzoek hebben 590 IT-managers en CIO’s openheid gegeven over de huidige stand van zaken van hun bedrijfskritische applicaties en hun toekomstverwachting met betrekking tot de modernisering ervan.

De grootte van de kostenpost voor achterstallig IT-onderhoud blijft voor veel IT-managers en CIO’s momenteel bij een schatting. Het blijkt dat 44 procent geen gestructureerd proces heeft voor het meten en beheren van die kosten of niet van het bestaan af weet. 55 procent geeft aan daar verandering in te willen brengen. Zij zijn van plan om een gestructureerd proces te implementeren.

Over de verwachtte kostenontwikkeling voor het up-to-date maken van het applicatieportfolio zijn de respondenten eensgezind. Volgens 93 procent van de IT-managers en CIO’s zullen de kosten de komende vijf jaar met gemiddeld 9 procent toenemen. Naar verwachting zal gemiddeld 78 procent van de kosten worden toegewezen aan het updaten van mainframeapplicaties. "Als organisaties geen zicht hebben op de kosten voor het up-to-date maken van de applicaties, dan hebben zij in feite een verborgen post op de balans”, aldus Huib Klink (foto), Senior Consultant / Pre sales bij Micro Focus. "De kop in het zand steken is volgens mij geen optie. Een toekomstvaste organisatie zorgt ervoor dat het achterstallig onderhoud en de bijbehorende kosten zichtbaar worden, zodat er actie kan worden ondernomen. Aangezien de kosten voor moderniseren alleen maar hoger worden naarmate er meer tijd verstrijkt, verwacht ik dat modernisering een hoge prioriteit krijgt."

Het onderzoeksrapport is digitaal beschikbaar via www.microfocus.com/mcro/modernization-research/.

Door: Witold Kepinski  

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!