Redactie - 15 augustus 2012

Omzet Nederlandse ICT-sector groeide licht in tweede kwartaal 2012


De totale omzet binnen de ICT-sector is het tweede kwartaal van 2012 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011 zeer gering gestegen. Dat blijkt uit de ICT~Kwartaalmonitor die ICT~Office onlangs uitbracht.

Opvallend is dat ICT-bedrijven met meer dan 750 medewerkers een kleine daling van de omzet kenden in het tweede kwartaal. Hardwarebedrijven actief in de segmenten computers (o.a. desktops en laptops) en printers & copiers lieten een geringe tot matige omzetstijging zien in het tweede kwartaal, wat een positieve ontwikkeling is ten opzichte van de vorige ICT~Kwartaalmonitoren.

Ook telecombedrijven kenden een positief kwartaal: in de segmenten vaste & mobiele telefonie en vast & mobiel internet vond een sterke omzetgroei plaats. ICT-bedrijven actief in consultancy, detachering en systeemsoftware hadden een zeer geringe tot geringe omzetdaling in tweede kwartaal. De verwachtingen voor de omzetontwikkeling in het derde kwartaal van 2012 t.o.v. hetzelfde kwartaal in 2011 liggen tussen gering en matig. Bedrijven met meer dan 750 medewerkers verwachten een lichte krimp, terwijl middelgrote bedrijven een lichte groei verwachten.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!