Onderzoek Dell & Forrester: IT-managers vinden beheer van gegevens een complexe opgave
21-09-2012
Deel dit artikel:

Onderzoek Dell & Forrester: IT-managers vinden beheer van gegevens een complexe opgave


Volgens nieuw onderzoek van Forrester Consulting dat in opdracht van Dell werd uitgevoerd, is de overgrote meerderheid van IT-organisaties op zoek naar gebruiksvriendelijkere storage-oplossingen. Deze moeten de operationenele taken vereenvoudigen  zodat er meer tijd is voor strategische projecten.

Uit de enquête, gehouden onder 839 IT-managers en systeembeheeders  in de Verenigde Staten en Europa, waaronder Nederland, blijkt dat deze professionals de opslag en het beheer van gegevens een complexe opgave vinden. Hierdoor is er een sterke vraag naar oplossingen die simpeler te beheren zijn en een hogere mate van automatisering bieden.

De belangrijkste enquêtebevindingen in de Benelux zijn:

72 procent van alle IT-managers en 69 procent van alle systeembeheerders is van mening dat de opslag en het beheer van gegevens met de huidig beschikbare oplossingen over het algemeen een complexe opgave is.

75 procent van alle IT-managers en 87 procent van alle systeembeheerders denkt dat hun storage-omgeving baat zou hebben bij een eenvoudiger gebruik van technologie en verbeterde automatisering.

92 procent van de IT-managers wil dat de volgende storage-oplossing die ze aanschaffen gebruikersvriendelijker en sterker geautomatiseerde opslagmogelijkheden biedt. 31 procent is het erover eens dat dit een "enorm verschil" zou betekenen en een belangrijk criterium zou vormen voor de aanschaf van een nieuwe storage-oplossing.

84 procent van de systeembeheerders aangeeft dat hun werk hen voldoening brengt. Echter besteedt de meerderheid (56 procent) tussen de 26 procent en 75 procent van hun werkdag aan taken die naar hun mening teveel zijn gericht op het draaiende houden van de dagelijkse bedrijfsprocessen in plaats van strategische projecten die toegevoegde waarde bieden.

Als de organisatie storage-technologie gebruikt die eenvoudiger te beheren is en meer van hun tijd vrijmaakt, dan verwacht 60 procent van de systeembeheerders meer tijd te hebben voor IT projecten niet gerelateerd aan storage.

Daarnaast ziet 94 procent van de IT-managers en systeembeheerders de waarde van storage-oplossingen bij dezelfde leverancier inkopen van wie ze ook servers, netwerktechnologie, oplossingen voor systeembeheer of IT-diensten afnemen. 39 procent zegt dat ze vrijwel uitsluitend (voor zover mogelijk) IT-componenten bij dezelfde leverancier aanschaffen. Als belangrijkste redenen hiervoor noemen ze eenvoud van integratie, technologische synergie tussen producten en de eenvoud van het inkoopproces.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage