Redactie - 10 oktober 2012

'Europese IT-channel blijft sterk ondanks crisis'


Europese IT resellers deden ondanks de crisis niet slecht in het eerste halfjaar van 2012. Dat zegt onderzoeksbureau Canalys tijdens de jaarlijkse Channels Forum EMEA in Barcelona.

Veel channel partners noteerden een groei van 10 procent, vooral door meer software en services te verkopen. Daarnaast wisten resellers meer producten te verkopen, mede dankzij Apple. Alleen de distributeurs bleven steken op 0 procent groei.

Apps

Partners kunnen volgens Canalys het best focussen op de convergentie van mobility, wireless, business analytics en de cloud. Vooral de verkoop van apps is lucratief: In 2012 is de app-markt goed voor 18 miljard dollar. Resellers kunnen het beste developers in dienst nemen die apps ontwikkelen, aldus Canalys ceo Steve Brazier (foto).

802.11AC, Cloud, Big Data

Een andere groeimarkt is security, vooral van mobiele apparatuur. Ook wireless biedt goede business, onder andere door de komst van
de 802.11AC standaard dat gigabyte connecties biedt.

Cloud is er, maar moet nog rijpen. Microsoft ondervond dit ook met de zwakke verkoopresultaten van Office 365. De nieuwe versie is overigens beter, omdat die hybride is en daardoor geschikt voor op de pc en in de cloud.  
De nieuwe hype ‘Big data’ is een echte kans voor channel partners en ze kunnen klanten helpen met opslag en beheer van gestructueerde en ongestructeerde data, in combinatie met BI en business analytics.

Einde tijdperk Microsoft-driven industry
Volgens Brazier is er een 'nieuw IT-channel tijdperk' aangebroken met meer niche-markten en specialistische leveranciers die organisaties helpen hen slim en mobiel te maken. "De dominantie van de '
Microsoft-driven industrie' is voorbij", zo besluit Brazier.

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!