Onderzoek NetApp: Helft van Nederlandse bedrijven verliest inkomsten door trage besluitvorming
15-11-2012
Deel dit artikel:

Onderzoek NetApp: Helft van Nederlandse bedrijven verliest inkomsten door trage besluitvorming


Onderzoek wijst uit dat in driekwart (76%) van de gevallen besluiten te traag worden genomen vanwege trage toegang tot gegevens. Terwijl de snelheid waarmee beslissingen genomen moeten worden hoger dan ooit is, geeft bijna de helft (45%) van de Nederlandse besluitvormers aan dit tempo niet bij te kunnen benen. Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Vanson Bourne, in opdracht van NetApp, leverancier van data storage en data management producten, onder 100 Nederlandse besluitvormers. De helft (48%) van deze besluitvormers geeft aan dat de trage besluitvorming een significante negatieve impact op de inkomsten heeft, 44% geeft zelfs aan klanten te hebben verloren. Uit het onderzoek blijkt ook dat de grootste belemmering in een snel besluitvormingsproces de snelheid waarmee gegevens beschikbaar zijn is: in driekwart (76%) van de gevallen komt men te langzaam bij de gegevens die nodig zijn om snel een besluit te nemen.

"Kijkend naar de toekomst zal de snelheid waarmee beslissingen moeten worden genomen blijven groeien. Bedrijven die het tempo niet bij kunnen houden zullen verliezen. Het begint met snelle en makkelijke toegang tot de juiste gegevens. Is dat niet goed verzorgd, dan lopen besluitvormers het risico situaties verkeerd in te schatten en daardoor onherroepelijke fouten te maken,” aldus Peter Wilbrink, Country Manager Nederland bij NetApp.

Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts 4% van de besluitvormers hun instinct (intuïtie) belangrijker vindt dan gegevens. Desondanks geeft driekwart (74%) van de respondenten aan dat het management team vaak, zo niet altijd, strategische beslissingen neemt zonder de juiste gegevens te raadplegen. Dit heeft volgens het onderzoek te maken met de eerder genoemde lage snelheid waarmee de data te vinden zijn. Daarnaast is het moeilijke vinden van de juiste data voor 59% ook een belangrijke reden om de data niet raad te plegen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

“Het bedrijfsleven is zich ervan bewust dat deze situatie moet worden verbeterd. Negen van de tien ondervraagden hebben aangegeven plannen te hebben om hun data geschikter te maken en beter analyseerbaar. NetApp staat voor hen klaar met haar oplossingen,” aldus Peter Wilbrink.

Vanson Bourne heeft in opdracht van NetApp besluitvormers geënquêteerd in negen EMEA-landen: het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Israël, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland. In totaal hebben 1400 besluitvormers op de enquête gereageerd in oktober 2012, waarvan 100 Nederlandse besluitvormers. Alle respondenten werkten bij bedrijven met meer dan 250 werknemers. De cijfers en percentages genoemd in dit persbericht zijn gebaseerd op de resultaten afkomstig van de Nederlandse besluitvormers.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage