Nederlandse ondernemers zien ZZP’ers als oplossing voor economische crisis
20-11-2012

Nederlandse ondernemers zien ZZP’ers als oplossing voor economische crisis


De Nederlandse economie presteert slecht ten opzichte van andere ‘sterke’ Europese landen, zoals Duitsland en Finland. De Europese Commissie deed onlangs een prognose waarin staat dat het BNP van Nederland in 2012 met 0,3 procent is gekrompen en de groei slechts langzaam op gang zal komen. Freelancer, de grootste marktplaats voor outsourcing en crowdsourcing ter wereld, deed onderzoek onder 2.000 Nederlandse ondernemers naar het toekomstperspectief van ZZP’ers en hoe zij denken uit de economische crisis te komen.

Uit het onderzoek blijkt dat 68 procent van de respondenten vindt dat Nederlanders in de huidige economische omstandigheden het heft in eigen handen moeten nemen door voor zichzelf te beginnen. Freelancer speelt in op deze ontwikkeling met de introductie van een Nederlandse Freelancer.com-website. De uitrol van Freelancer.com in Nederland biedt kleine organisaties een wereldwijd netwerk voor de handel van producten en diensten. Door de toevoeging van nieuwe functies, zoals transactieafhandelingen in euro’s en het gebruik van lokale betalingsmethodes, is de website nu ook geschikt voor de Nederlandse markt. De lancering van de Nederlandse website volgt na de grote overname van vWorker, de vier na grootste outsourcing-marktplaats van de wereld.    

Nederlandse ondernemers lopen voor op het gebied van technologische en zakelijke ontwikkelingen. Freelancer wil met de uitrol in Nederland 50.000 nieuwe ondernemingen creëren in zes maanden, om op deze manier de economie een boost te geven. Wereldwijd zijn al ruim 6,6 miljoen mensen met behulp van Freelancer een eigen bedrijf gestart of aan de slag gegaan als ZZP’er.

“Kleine organisaties hebben moeite hun hoofd boven water te houden en willen graag groeien”, zegt Matt Barrie, CEO van Freelancer. “Vaak weten ze wel hoe ze die groei willen realiseren, maar krijgen daarbij weinig steun van banken voor de uitvoering van hun plannen. Ons platform biedt kleine organisaties de mogelijkheid in contact te komen met leveranciers van producten en diensten wereldwijd.”

“De introductie van Freelancer.com in Nederland zal de economie stimuleren”, zegt Bill Little, Director Europe bij Freelancer. “Het is de grootste outsourcingwebsite ter wereld en Nederlandse organisaties kunnen zich nu aansluiten bij deze online marktplaats. Het stimuleert de economische groei nu Nederland dat het hardst nodig heeft.”  


Terug naar nieuws overzicht