Enquête van Acronis: cloud computing en virtualisatie transformeren resellers tot dienstverleners
20-11-2012

Enquête van Acronis: cloud computing en virtualisatie transformeren resellers tot dienstverleners


Volgens een enquête van Acronis* onder meer dan 1.100 Europese resellers van storage-software zet de vraag naar cloud- en virtualisatieoplossingen steeds meer resellers aan om zich tot dienstverlener te transformeren.

Bijna de helft (43%) van de ondervraagde resellers geeft aan dat cloud computing en virtualisatie hen ertoe aanzetten om hun business model te herzien en steeds vaker op te treden als dienstverlener. Al bijna een op de vijf (18%) resellers biedt cloud-diensten aan die klanten op hun eigen merk/huisstijl kunnen afstemmen. De enquêteresultaten wijzen erop dat dit aantal verder zal toenemen.

Virtualisatie is inmiddels niet meer weg te denken. De overgrote meerderheid (90%) van de resellers zegt reeds een deel van de infrastructuur van hun klanten te hebben gevirtualiseerd. Meer dan een kwart (26%) van de resellers is van mening dat diensten die klanten helpen om over te stappen van fysieke naar virtuele cloud-omgevingen hogere marges opleveren. Volgens bijna een derde (30%) van de respondenten schuilt de sterke aantrekkingskracht van cloud-diensten in het feit dat deze voor een forse herhalingsomzet zorgen. 36% wijt het feit dat ze meer licenties en minder pakketoplossingen verkopen aan de groeiende vraag naar cloud- en virtualisatieoplossingen.

* De enquête biedt een jaarlijkse momentopname van de percepties van partners en hun visie op de laatste marktontwikkelingen. Voor de enquête werden in maart 2012 meer dan 1.100 EMEA-partners van Acronis in 10 Europese landen ondervraagd, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud