Onderzoek Symantec: de helft van alle zakelijke gegevens wordt buiten de firewall opgeslagen
24-11-2012
Deel dit artikel:

Onderzoek Symantec: de helft van alle zakelijke gegevens wordt buiten de firewall opgeslagen


Symantec introduceert zijn eerste Digitale Informatie Index. De Index benadrukt de aanzienlijke impact die cloud computing en mobility op bedrijven hebben. Het State of Information Rapport 2012 laat de voordelen maar ook de groeiende uitdagingen van informatiewildgroei zien, aangezien organisaties steeds meer informatie buiten de firewall opslaan en raadplegen.

Informatiespreiding
Wereldwijd wordt bijna de helft (46 procent) van de hoeveelheid informatie van een organisatie buiten het eigen datacenter opgeslagen. Met 53 procent overtreft het MKB grotere organisaties als het gaat om informatie die zich buiten de firewall bevindt. Hierbij wordt gekeken naar mobile devices en laptops. In sommige landen stijgt dit aantal tot boven de 50 procent, zoals India (83 procent), China (60 procent) en Singapore (60 procent).

Symantec heeft een Digitale Informatie Index gecreëerd die deze informatiewildgroei visueel maakt en biedt een barometer die laat zien waar informatie zich in diverse delen van de wereld bevindt. De Index toont markten die te maken hebben met een hoge mate van informatiespreiding, zoals India en China. Ook andere markten, zoals Japan en Frankrijk, worden getoond, die met minder informatiespreiding te maken hebben.

Moderne technologieën en informatiespreiding hebben duidelijke voordelen, maar meer dan een kwart van de ondervraagde bedrijven heeft als gevolg hiervan te maken met uitdagingen. Meer dan een derde van de bedrijven ervaart de blootstelling aan vertrouwelijke informatie als een gevolg van verloren of gestolen mobile devices. Andere problemen komen voort uit het niet kunnen vinden wat nodig is, met een grote hoeveelheid aan informatie die ongeorganiseerd of moeilijk te vinden is. En zelfs binnen de firewall lag het opslaggebruik slechts op 31 procent, dit wordt nog lager buiten het datacenter.

De impact van mobility en de cloud
De opkomst van mobility draagt bij aan informatiewildgroei. In feite slaan smartphones en tablets 14 procent van de bedrijfsinformatie wereldwijd op. Voor grotere organisaties is dit 14 procent, vergeleken met 11 procent voor MKB-bedrijven. Dit aantal is veel hoger in landen zoals India (62 procent), Australië en Nieuw-Zeeland (46 procent) en Italië (38 procent). Voor informatie die via mobile devices toegankelijk is, ligt het percentage zelfs op 28 procent wereldwijd. Ook hier gaan grotere organisaties aan kop met 31 procent, vergeleken met 25 procent voor het midden- en kleinbedrijf.
Wederom scoort India hoger dan gemiddeld, met 43 procent van zijn informatie die via smartphones en tablets beschikbaar is, gevolgd door Brazilië (42 procent), Singapore (39 procent) en Maleisië (38 procent). De voordelen in kosten en wendbaarheid die samengaan met cloud computing leiden tot aanzienlijk gebruik van de cloud om bedrijfsinformatie op te slaan. Wereldwijd wordt bijna een kwart (23 procent) van de bedrijfsinformatie opgeslagen in de cloud, zowel in publieke, private en hybride toepassingen. Dit aantal is in het bijzonder hoog in Indonesië (45 procent), China (39 procent), Vietnam (34 procent) en Japan (32 procent).

Informatiebescherming vandaag de dag
In het licht van deze verschuiving naar buiten het datacenter, is het meer dan ooit belangrijk om van informatiebeheer een prioriteit te maken. Om informatiespreiding en het effect op de organisatie te minimaliseren, heeft Symantec de volgende aanbevelingen:
- Focus op de informatie, niet het device of datacenter: Met BYOD en cloud, bevindt informatie zich niet langer binnen de vier muren van een bedrijf. Beveiliging moet zich richten op de informatie, niet het device of datacenter.
- Niet alle informatie is gelijk: Bedrijven moeten in staat zijn om nutteloze data van waardevolle bedrijfsinformatie te onderscheiden en deze te beschermen.
- Wees efficiënt: Deduplicatie en archivering helpt ondernemingen beter te beschermen, en minder te bewaren, om gelijke tred te houden met de exponentiële datagroei.
- Consistentie is belangrijk: Het is belangrijk om consistent beleid vast te stellen voor informatie in welke vorm dan ook; fysiek, mobiel, virtueel en binnen cloud-omgevingen.
- Blijf wendbaar: Wees voorbereid op je toekomstige informatiebehoefte door een flexibele infrastructuur te implementeren om continue groei te ondersteunen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security