IT-managers overwegen UC in de cloud

IT-managers overwegen UC in de cloud

IT-managers overwegen UC in de cloud

06-12-2012

IT-managers overwegen UC in de cloud


IT-managers zijn zich in toenemende mate bewust van de voordelen van het verplaatsen van telefonie en Unified Communications (UC) naar de cloud. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Mitel, leverancier van unified communications-software. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 650 IT-managers uit de hele wereld die deelnamen aan VMworld 2012. Uit het onderzoek bleek dat 80 procent van de respondenten het eens is met de stelling dat hun organisatie kan profiteren van UC in de cloud. Een jaar eerder gaf 68 procent nog aan hier positief tegenover te staan.

De belangrijkste redenen voor IT-managers om UC in de cloud te overwegen zijn kostenbesparing of voorspelbare kosten en extra flexibiliteit (beiden 58 procent), gevolgd door 42 procent van de respondenten die eenvoudiger beheer het belangrijkste voordeel vindt. Slechts 4 procent geeft aan dat ze helemaal niet bezig zijn met een cloud-gebaseerde aanpak.

Toenemend beheer verschillende werkomgevingen
Het onderzoek laat tevens zien dat IT-managers over de hele wereld in toenemende mate te maken hebben met werknemers die op verschillende plekken werken. Van de IT-managers zegt 88 procent dat medewerkers binnen hun organisatie op verschillende plaatsen kunnen werken, zoals vanuit huis, kantoor of onderweg. Er lijkt echter een onderscheid te zijn in het type applicaties dat toegankelijk is in verschillende omgevingen. Terwijl 75 procent van de IT-managers toegang biedt tot bedrijfsapplicaties in verschillende werkomgevingen, biedt 42 procent toegang tot Unified Communications en slechts 39 procent toegang tot bedrijfstelefonie als de werknemers buiten kantoor aan de slag is.

Nederlanders vinden de flexibiliteit van gevirtualiseerde UC-oplossingen een belangrijkere voorwaarde om het virtualiseren van de UC te overwegen (58 procent) dan kostenbesparingen (49 procent). Dit is opvallend omdat in verreweg de meeste landen kostenbesparingen (gemiddeld 58 procent) worden gezien als de belangrijkste factor. Gevraagd naar het grootste bezwaar tegen UC in de cloud, vindt 23 procent van de Nederlanders betrouwbaarheid een probleem. Dit is opvallend laag in vergelijking met 32 procent in de rest van de wereld.

Bas Baars, Marketing Manager Europa bij Mitel: "IT-managers beseffen steeds beter dat kostenbesparingen en flexibiliteit grote voordelen zijn van UC in de cloud. Met name Nederlanders lijken goed te beseffen dat een gevirtualiseerde UC-omgeving betekent dat UC-functionaliteit naar behoefte kan worden uitgebreid en weer is terug te brengen. Ook zien we in ons onderzoek dat IT-managers in toenemende mate verschillende werkomgevingen moeten beheren. Met onze gevirtualiseerd UC-oplossingen zijn we in staat om werknemers waar ze ook werken de volledige functionaliteit van hun communicatie-omgeving te bieden.?


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud