Onderzoek Acronis: Kosten besparen met deduplicatie en archivering
13-12-2012

Onderzoek Acronis: Kosten besparen met deduplicatie en archivering


Uit een onderzoek van Acronis blijkt dat deduplicatie en archivering de twee belangrijkste technieken zijn waarmee dienstverleners hun klanten te helpen met het reduceren van hun ICT-kosten en het vergroten van hun efficiëntie.

 Deduplicatie en archivering prijken bovenaan de lijst, met minder dan 2% verschil in populariteit. Deze technieken staan centraal binnen elke strategie voor opslagoptimalisatie en werden een hoger belang toegekend dan cloud computing, back-ups, gegevensbescherming en virtualisatie.

De economische recessie zet bedrijven onder steeds grotere druk om hun ICT-kosten te verlagen. Volgens IDC verdubbelt de wereldwijde hoeveelheid informatie elke twee jaar. In 2011 werd er wereldwijd maar liefst 1,8 zetabyte aan gegevens gegenereerd, en IDC voorspelt dat deze hoeveelheid in 2020 met een factor 50 zal zijn gegroeid. Deze opkomst van Big Data vraagt om efficiënte storage-oplossingen.

Technologieën voor het optimaliseren van het rendement en de levensduur van bestaande investeringen lijken hierdoor aan terrein te winnen.

Alan Laing, vicepresident EMEA bij Acronis: “Nieuwe technologieën zoals cloud computing en virtualisatie staan bekend om hun vermogen om de kosten op lange termijn te reduceren. Desondanks groeit de populariteit van oplossingen die direct voor efficiëntie en kostenbesparingen zorgen binnen de bestaande storage-infrastructuur.”

Volgens Laing zal met name deduplicatie een vast onderdeel gaan vormen van strategieën voor storage-optimalisatie. Dit zal duizenden bedrijven in staat stellen om opslagcapaciteit terug te winnen. Ze kunnen de efficiëntie verder vergroten door oude gegevens van primaire opslagbronnen naar een archief te migreren. Op deze manier komt er extra capaciteit vrij voor het ondersteunen van de bedrijfsvoering.

Laing concludeert: “Het combineren van deduplicatie en archivering is een beproefd middel om een optimaal rendement te behalen op bestaande investeringen in storage-technologie. We blijven nauw met onze kanaalpartners samenwerken om hen in staat te stellen om optimaal te profiteren van de kansen die deze ontwikkeling hen te bieden heeft”.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage