Trend onderzoek Mozy: Hybride back-up wordt de norm in 2013
19-12-2012

Trend onderzoek Mozy: Hybride back-up wordt de norm in 2013


Mozy, specialist op het gebied van online back-up en databescherming voor consumenten en bedrijven, identificeert zes trends die van belang zijn voor consumenten en bedrijven die online back-up overwegen in 2013.

  1. Mobiele technologie maakt een einde aan de traditionele werkpatronen. Uit recent onderzoek van Mozy blijkt dat werkgevers en medewerkers openstaan voor flexibele werktijden.
  2. 4G LTE voedt de enorme groei van mobiele toegang: door 4G zal het zakelijk gebruik van mobiele apparaten toenemen en daarmee de noodzaak van mobiele toegang tot data.
  3. Beveiligingeisen stellen paal en perk aan gebruik van consumenten-apps binnen organisaties. Door gebruik van consumenten-apps in een zakelijke omgeving en de inhaalslag van zakelijke apps wordt beveiliging en controle op deze apps belangrijk voor organisaties.
  4. Markt voor online data back-up en online toegang groeit. Deze neemt toe doordat producten volwassen worden en aan de vraagzijde steeds meer bewustwording ontstaat.
  5. Hybride back-up wordt de norm. Na de bewustwording is 2013 het jaar om keuzes te maken. Bijvoorbeeld voor welke data opslag of back-up in de cloud het efficiëntst is en voor welke data een on-premise oplossing de beste keus blijkt.
  6. Cloud blijft een populair onderwerp: de trend is jaren geleden al ingezet, maar grootschalige implementatie staat nog in de kinderschoenen begin. Cloud blijft een belangrijke ontwikkeling in de IT.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage