Onderzoek AME: AFAS Software is de financieel sterkste ICT onderneming

Onderzoek AME: AFAS Software is de financieel sterkste ICT onderneming

Onderzoek AME: AFAS Software is de financieel sterkste ICT onderneming

20-12-2012

Onderzoek AME: AFAS Software is de financieel sterkste ICT onderneming


AFAS Software is de financieel sterkste ICT onderneming in Nederland, Triple P de zwakste. Dat blijkt uit een onderzoek van ame.nl naar de financiële prestaties van 60 ICT ondernemingen met een gezamenlijke omzet in Nederland van 23,2 miljard euro. Dit meldt onderzoeker Adriaan Meij (foto) op de website van ame.nl.

Het overall beeld is een sterke omzetstijging in software en de chips industrie, wisselende prestaties in de hardware handel, zwakke dienstverlening, vooral in consultancy en een weg glijdende telecommunicatiesector.

De meeste ondernemingen hebben geen export visie en strategie. De situatie is zo slecht dat KPN Corporate Market zijn eigen leveranciers vraagt de tarieven met niet minder dan 20 procent te verlagen. Leveranciers die dat niet kunnen of willen riskeren contracten te verliezen. KPN CM spreekt over omzetdalingen tot meer dan 5 procent in 2012 en slechte vooruitzichten. De winstgevendheid en solvabiliteit is gemiddeld gezond, maar de toegevoegde waarde en het werkkapitaal staan onder druk, aldus ame.nl

AME TOPSCORERS 2013 bevat een overzicht van financiële kerngegevens van 60 vooraanstaande Nederlandse ICT ondernemingen over de periode 2007-2011. Over 2012 zijn deze gegevens nog niet beschikbaar. De gegevens zijn ontleend aan de officiële jaarverslagen van de ondernemingen, bekend gemaakte data tot heden en mede daarop gebaseerde projecties voor 2013. De data zijn opgenomen in AME ANALIST ONLINE. Zij genereren automatisch 50 kengetallen en ratio over rendement, solvabiliteit, winstgevendheid, werkgelegenheid, geldgebruik, succes & failure, beleggen en AME indicatoren over de financiële kracht van deze ondernemingen.

Het onderzoek heeft betrekking op een totale omzet van €50,4 miljard in 2011 gerealiseerd door 224.139 werknemers gemeten in voltijdbanen. Deze ondernemingen realiseerden in 2011 in Nederland een omzet van €23,2 miljard ofwel 47% van hun totale omzet. Daaraan werkten in voltijdbanen in Nederland 104.737 werknemers mee.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht