Redactie - 28 januari 2013

Evault: Organisaties stappen over op hybride IT-omgeving


Van de bedrijven die nog niet profiteren van een hybride databeveiligingsomgeving (on-site én off-site), wil meer dan zestig procent overstappen. Cloud-back-up en -opslag, die de basis vormen van hybride omgevingen, zien IT-managers als een belangrijke manier om hun alsmaar groeiende datavolumes te beheren en te beheersen.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van EVault, een Seagate-dochter. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 650 IT-managers in bedrijven van honderd tot meer dan drieduizend werknemers in Duitsland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Hybride
Van de respondenten in het EVault-onderzoek spreekt 66 procent de verwachting uit dat de hoeveelheid cloud-data tegen 2015 zal zijn gestegen. De respondenten in de Verenigde Staten kijken het meest positief aan tegen de opslag van data in de cloud. 85 procent van de Amerikaanse IT-managers geeft aan het gebruik van cloud-capaciteit in de komende jaren te willen opvoeren; in Nederland ligt dit percentage op vijftig procent. Bij organisaties die al profiteren van een hybride databeveiligingsomgeving, geeft 74 procent aan dat ze voor hun databeheer de grotere flexibiliteit van een hybride omgeving nodig hebben. Flexibiliteit die steeds belangrijker wordt naarmate het datavolume toeneemt. Verbeterde databeveiliging is de reden waarom 66 procent van de respondenten hun oude back-up- en recovery-tools hebben verhuisd van een on-site naar een off-site databeveiligingsoplossing. 57 procent van alle IT-managers in het onderzoek geeft de voorkeur aan een hybride oplossing, omdat hun snelgroeiende hoeveelheid bedrijfskritische data beveiligd moet zijn tegen natuurrampen en diefstal.

Bring Your Own Device (BYOD)
De groeiende problematiek van databeheer blijft drukken op de schouders van IT-managers. Maar liefst 38 procent geeft toe zich zorgen te maken over het feit of data wel veilig wordt opgeslagen en of werk überhaupt wordt opgeslagen. Deze bezorgdheid is terecht. In 2011 gaf 31 procent van de organisaties toe in de twaalf maanden ervoor data te hebben verloren. In 2012 is dit percentage gegroeid naar 53 procent. Een groot deel van de ondervraagden geeft toe dat het tijd is om een BYOD-beleid te ontwikkelen.

Bijna alle organisaties in dit onderzoek (96 procent) hebben medewerkers die hun eigen mobiele apparaat voor hun werk gebruiken. Slechts 28 procent van de organisaties heeft een disaster recovery-plan voor mobiele apparaten. Van de ondervraagde IT-managers geeft 67 procent aan bezorgd te zijn over het opslaan en beveiligen van hun data op een mobiel apparaat, evenals het wissen van die data. Verder geeft 57 procent aan zorgen te hebben over eventuele juridische consequenties van de BYOD-trend (Bring Your Own Device). Van de ondervraagde IT-managers geeft 24 procent toe zelf data van hun mobiele apparaat verloren te hebben. Hetzelfde percentage erkent dat men de CEO van dit verlies niet in kennis heeft gesteld  en dat men niet van alle bestanden een back-up maakt, vooral niet van die op mobiele apparaten.

“EVault is een groot voorstander van cloud en Cloud-Connected, oftewel hybride databeveiligingsoplossingen om bedrijven te ondersteunen bij, te beveiligen tegen en toegang te geven tot hun bedrijfskritische data. Het unieke, geïntegreerde ecosysteem van software,-hardware, SaaS en managed services van EVault garandeert klanten bedrijfscontinuïteit binnen multiplatform- en multisite-omgevingen”, zegt Aad Dekkers (foto), marketingdirecteur bij EVault EMEA. “Dit onderzoek toont dat klanten op zoek zijn naar strategieën om steeds groeiende volumes van data te beheren. Strategieën voor databeveiliging, disaster recovery en andere opslagdiensten die zijn geoptimaliseerd voor gedistribueerde omgevingen, ondersteund door een veilige, betrouwbare cloud-opslaginfrastructuur.”



Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!