Sophos onderzoek: Technologiefanaten dragen gemiddeld 2,9 apparaten bij zich

Sophos onderzoek: Technologiefanaten dragen gemiddeld 2,9 apparaten bij zich

Sophos onderzoek: Technologiefanaten dragen gemiddeld 2,9 apparaten bij zich

14-03-2013

Sophos onderzoek: Technologiefanaten dragen gemiddeld 2,9 apparaten bij zich


Een enquête uitgevoerd door security leverancier Sophos laat zien dat technologiefanaten niet zonder hun gadgets kunnen: gemiddeld dragen ze 2,9 apparaten bij zich.De website Naked Security van Sophos heeft een enquête uitgevoerd onder meer dan 2.200 gebruikers over de hele wereld, waarin lezers wordt gevraagd hoeveel apparaten ze bij zich dragen en met welk besturingssysteem. De resultaten zijn gepresenteerd in een nieuwe infographic (http://sophosnews.files.wordpress.com/2013/03/device-infographic.png).

Steve Wozniak
De inspiratie voor de enquête was het grote aantal apparaten van Steve Wozniak, medeoprichter van Apple. Het hoogste aantal apparaten dat een deelnemer aan de Sophos-enquête bij zich droeg was twaalf.

De populairste apparaten Smartphone: 85 procent Laptop: 68 procent Tablet: 48 procent MP3-speler: 40 procent eReader: 29 procent

De populairste besturingssystemen Google’s Android overtreft Apple’s iOS nipt als populairste besturingssysteem voor smartphones. Dit waren de cijfers: Android: 40,9 procent iPhone: 40,5 procent Blackberry: 8,9 procent Windows: 3,4 procent

Op laptops is Windows is het meest gebruikte besturingssysteem (49 procent), meer dan tweemaal zoveel als Mac (22 procent), en zes maal zoveel als Linux (8 procent).

Beveiliging
Beveiliging van de apparatuur is van het grootste belang, ongeacht het aantal apparaten dat iemand bezit. Sophos deelt drie eenvoudige beveiligingstips:

1. Blij met uw telefoon? Beveiliging die dan met sterke wachtwoorden. Een van de belangrijkste middelen om te voorkomen dat een dief toegang krijgt tot data op een apparaat is een sterk wachtwoord. Het gebruik van complexe wachtwoorden is heel eenvoudig. Meer informatie vindt u in het SophosLabs YouTube-kanaal.

2. Zorg ervoor dat alle software bijgewerkt is, ook de beveiligingssoftware. Installeer beveiligingssoftware en werk deze regelmatig bij. Verouderde apps brengen vaak beveiligingsrisico’s met zich mee. Installatie van beveiligingsapplicaties zorgt voor extra bescherming door encryptie van gevoelige informatie, biedt hulp bij het opsporen van verloren of gestolen apparatuur, en houdt malware tegen. En deze software kost weinig of niets! Bekijk de gratis beveiligingstools van Sophos.

3. Neem alleen apparatuur mee die u nodig hebt. Dat lijkt eenvoudig, maar met alle verschillende apparaten met specifieke functies vinden gebruikers het vaak moeilijk een keuze te maken.

“Mensen kopen en gebruiken steeds meer apparaten en ze nemen deze apparatuur steeds vaker mee naar hun werk. Deze trend leidt onvermijdelijk tot meer behoefte aan beveiliging, om de apparatuur te beschermen tegen bedreigingen,” aldus Graham Cluley, Senior Security Consultant bij Sophos. “Bring Your Own Device" is de nieuwe norm. Bedrijven doen er goed aan een beveiligingsbeleid te implementeren. Daarmee kunnen ze de bedrijfssystemen en persoonlijke apparatuur beschermen en voorkomen dat hackers zich toegang verschaffen tot gevoelige informatie.”

In totaal deden 2.226 respondenten mee aan het onderzoek. De meeste respondenten komen uit Australië, Canada, Duitsland, de VS en het Verenigd Koninkrijk. 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security