Bitcoin botnet is grootste bedreiging van eerste kwartaal 2013
10-04-2013
Deel dit artikel:

Bitcoin botnet is grootste bedreiging van eerste kwartaal 2013


Fortine, leverancier van in high-performance netwerkbeveiliging , heeft de resultaten van FortiGuard Threat Landscape research van het eerste kwartaal bekend gemaakt. Uit het onderzoek komt naar voren dat ZeroAccess, de Bitcoin mining botnet, de grootste bedreiging van het eerste kwartaal was.

Op basis van de rapportage blijkt dat ZeroAccess vooral gebruikt wordt voor klikfraude en Bitcoin mining. De waarde van de gedecentraliseerde, open source-gebaseerde digitale valuta blijft omhoogschieten, wat waarschijnlijk inhoudt dat het geld dat verdiend wordt met ZeroAccess in de miljoenen dollars of meer ligt.

In maart en in april kreeg Mt. Gox, de grootste Bitcoin Exchange ter wereld, te maken met een voortdurende Distributed Denial of Service (DDoS) aanval. Deze aanval had als doel om de valuta van de Bitcoin te ondermijnen, en winst op fluctuaties te maken. De groei van nieuwe ZeroAccess besmetting is in de afgelopen 90 dagen constant gebleven.

Sinds augustus 2012 bekijkt FortiGuard Labs de verspreiding van ZeroAccess en meldt dat er de laatste tijd 100.000 nieuwe infecties per week bijkomen, en dat er bijna 3 miljoen unieke IP-adressen geïnfecteerd zijn. De schatting is dat de makers van ZeroAccess per dag $100.000 alleen al aan frauduleuze reclame-inkomsten genereren.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security