Canalys introduceert Appcessory Analysis Worldwide informatiedienst
08-05-2013
Deel dit artikel:

Canalys introduceert Appcessory Analysis Worldwide informatiedienst


Canalys, een Brits onderzoeksbureau voor de IT-Channel, introduceert de Appcessory Analysis Worldwide informatie dienst. Deze dienst biedt continue nieuwe informatie over marktontwikkelingen, het ecostysteem en productanalyses over de producten met sensoren zoals polsmeters en brillen die gekoppeld zijn aan apps op smartphones en tablets.

Appcessories zijn producten die verbinding maken met applicaties op smartphones en tablets. Veel appcessories zijn draagbare producten die de komende jaren in trek zijn bij eindgebruikers, zoals consumer electronics, gezondheid & welzijn, en sport en fitness. Maar ook piano’s en basketballen kunnen sensoren hebben die gekoppeld zijn aan een applicatie die wordt gebruikt op een smartphone of tablet, aldus Chris Jones, Canalys medeoprichter en Principal Analyst bij Canalys.

Typische appcessories zijn bijvoorbeeld Nike+ Fuelband en Fitbit One (foto). Of de Pebble Watch. Ze geven via ingebakken chips data-informatie via een Bluetooth verbinding naar een smartphone of tablet. Gebruikers kunnen zelf de informatie beheren zoals dat in de toekomst met Google Glass gaat gebeuren. “Appcessories zijn nuttig als ze slimme software hebben die cloud diensten en andere applicaties ondersteunen”, aldus Canalys Analyst Daniel Matte.

Door: Witold Kepinski 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Innovation