WiFi en BYOD gaan toekomst mobiele medewerkers beïnvloeden

WiFi en BYOD gaan toekomst mobiele medewerkers beïnvloeden

WiFi en BYOD gaan toekomst mobiele medewerkers beïnvloeden

06-06-2013

WiFi en BYOD gaan toekomst mobiele medewerkers beïnvloeden


iPass, een leverancier van zakelijke mobility diensten en aanbieder van telecomservices, publiceert haar driemaandelijkse rapport over mobiele medewerkers. Daarin wordt een verband gelegd tussen het Bring Your Own Device (BYOD)-beleid, smartphone gebruik en de medewerkerproductiviteit, per regio. Dit rapport toont aan dat mobiele medewerkers hun connectiviteit gebruiken om productiever en langer te kunnen werken. Er blijkt tevens uit dat het meeste werk via WiFi-verbindingen wordt verricht. Dit is een opmerkelijk consequente conclusie in het 14e driemaandelijkse iPass Rapport. Echter, slechte connectiviteit, dure WiFi-verbindingen en een overdreven streng BYOD-beleid belemmeren deze ontwikkeling nog steeds.

Regionale verschillen

Het iPass rapport onthult een interessante correlatie tussen de gewerkte uren en BYOD, met regionale verschillen daarin. In Noord-Amerika werken ze gemiddeld meer uren (50) per week dan de collega's in Zuidoost-Azië (48) en Europa (47). Meer dan de helft (51 procent) van alle mobiel werkende mensen werkt 50 uur of meer per week en 16 procent werkt 60 uur of meer per week. Het blijkt dat Noord-Amerikanen niet alleen meer werken dan andere mobiele werknemers, maar dat zij hun smartphones als een belangrijk hulpmiddel voor de productiviteit zien (volgens het Q4 2012 iPass Mobile Workforce rapport). BYOD-beleid kan bijdragen aan verhoging van de productiviteit, omdat het werknemers keuzevrijheid geeft, zodat ze kunnen werken waar en wanneer ze maar willen.

BYOD-beleid
Omdat het belang van BYOD voor mobiele medewerkers wordt benadrukt, maken inmiddels 70 procent van alle mobiele medewerkers  gebruik van het BYOD-beleid binnen hun bedrijf. Van alle respondenten, werken Noord-Amerikanen het meest bij bedrijven die BYOD toestaan. Dit beleid is zo belangrijk aan het worden, dat 35 procent van alle respondenten zegt dat het BYOD-beleid van een bedrijf hun keuzes over het dienstverband kunnen gaan beïnvloeden. "Het wordt steeds duidelijker dat innovatieve IT-afdelingen de productiviteit van medewerkers flink kunnen verbeteren door ze te voorzien van smartphones, tablets en connectiviteit tijdens het reizen, of tijdens het werken op afstand," zegt Evan Kaplan, CEO van iPass. "Hoewel BYOD en WiFi niet overal beschikbaar zijn, toont dit onderzoek aan dat mobiele werknemers toegang willen tot betrouwbare en rendabele verbindingen waar en wanneer ze moeten werken." 

Werken via WiFi-hotspot
De meeste mobiele mensen besteden het grootste deel van hun werkdagen binnen het bereik van een WiFi-hotspot. Zo'n 41 procent van de respondenten zei dat het ontbreken van een draadloze verbinding hen gedurende minstens 10 procent van de werkdag minder productief maakt. Dat komt neer op zo'n 251 verloren uren per jaar , ofwel meer dan een maand aan verloren productiviteit, per jaar per werknemer. Het productiviteitsverlies is waarschijnlijk nog hoger, met 18 procent van de mobiele medewerkers die zeggen dat ze minstens 25 procent van hun dag niet productief kunnen zijn door het ontbreken van WiFi. Een meerderheid van de respondenten voelt zich 'productiever' in plaats van 'minder productief' wanneer zij vanuit huis of vanuit andere locaties op afstand werken.

Andere belangrijke feiten uit het Q2 2013 iPass Global Mobile Workforce rapport zijn:

  • Negenenvijftig procent van de mobiele medewerkers heeft ruim € 15,-- betaald voor eenmalig gebruik van WiFi. Vierentwintig procent van hen zelfs meer dan € 23,-.
  • Zeventig procent van de mobiele werknemers krijgt toestemming om hun persoonlijke mobiele apparaten te gebruiken voor het werk (BYOD). Noord-Amerikaanse werknemers werken het liefst voor een bedrijf met een BYOD-beleid, gevolgd door Zuidoost-Aziatische werknemers en Europese werknemers. Van alle respondenten die volgens BYOD werken, zei de meerderheid dat ze WiFi-kosten voor hun persoonlijke mobiele apparaten declareren, of zouden declareren.
  • Mobiele mensen werken op verschillende locaties. De meest waarschijnlijke zijn hun huis of een flexkantoor. 75 procent van hen werkt ook op afstand vanuit hotels, 40 procent geeft aan vanuit vliegtuigen en koffiehuizen te werken, 29 procent werkt ook in het openbaar vervoer, zoals treinen, bussen en metro’s.
  • Bijna drie van de vier (71 procent) respondenten onderzoekt de beschikbaarheid van WiFi-hotspots alvorens te reizen. Vooral in Zuidoost-Azië, gevolgd door de Europese en Noord-Amerikaanse werknemers.

Over het rapport
Het iPass Global Mobile Workforce rapport wordt driemaal per jaar gepubliceerd. Dit rapport is gebaseerd op een enquête onder 1.150 mobiele werknemers van bedrijven verspreid over de hele wereld, tussen 28 maart 2013 en 19 april 2013. Het volledige Q2 2013 iPass Global Mobile Workforce rapport is te vinden op www.ipass.com/resource-center/surveys-reports/.

 

Terug naar nieuws overzicht