DDi Document Software start onderzoek naar trends factuurverwerking
20-06-2013

DDi Document Software start onderzoek naar trends factuurverwerking


Binnen veel organisaties wordt de verwerking van inkomende facturen nog met de hand gedaan. Dit is een zaak waar vooral binnen grotere organisaties vaak meerdere personen bij betrokken zijn. Automatische factuurverwerking kan dit proces vereenvoudigen en verbeteren. Maar hoe kijkt de markt hier tegenaan? Middels een jaarlijks onderzoek brengt DDi Document Software de trends in kaart op het gebied van factuurverwerking. Voor het eerst is het onderzoek dit jaar ook mobiel beschikbaar.

Uit het onderzoek van vorig jaar bleek dat voor 2012 de verwachtingen hooggespannen waren. Het is echter iets anders gelopen. Ook voor komend jaar zijn er de nodige twijfels, met name over de kosten en de complexiteit van factuurautomatisering. Toch wil een grote groep respondenten die nog geen elektronische factuurverwering in huis hebben, best de stap wagen. DDi verwacht met de overgang naar de SEPA dat veel Financieel managers dit als een goed moment beschouwen om het huidige factuurproces te optimaliseren. Maar is dit ook zo? Het softwarebedrijf uit Hoofddorp roept professionals op deel te nemen aan het onderzoek, zodat dit jaar wederom in kaart gebracht kan worden hoe bedrijven de inkomende factuurstroom binnen hun organisatie hebben geregeld en waar de eventuele knelpunten en verbeterpunten zitten.

Het onderzoek is bereikbaar op pc, tablet en smartphone via http://ddi.nl/marktonderzoek-factuurverwerking en loopt tot en met december 2013. De uitkomsten van het onderzoek worden omstreeks januari 2014 verwacht. 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software