Redactie - 21 juni 2013

'Verschillen tussen DPA en ICT Automatisering zijn te groot'


De beursgenoteerde detacheerder in financieel en juridisch personeel DPA heeft een vijandig bod gedaan op de aandelen van de softwareontwikkelaar ICT Automatisering. Het bod is gebaseerd op aandeelhoudersbelangen en schaalvergroting. Beide bedrijven werken in verschillende markten en hebben een verschillende strategie. Het plan is onvoldoende doordacht. Dat vindt AME Research in een rapport voor abonnees op het fusieplan dat is gepubliceerd op www.ame.nl.

Consolidatie
Door de recessie, technologische versnelling en opkomst van cloud computing staat ICT dienstverlening onder druk. Winstmarges zijn over een breed spectrum onvoldoende om continuïteit te garanderen. Er trekt een storm van schaalvergroting door de bedrijfstak. Er vindt consolidatie plaats, ook onder druk van banken, aldus ame.nl.

Vaak gaat het om overnames van kleinere gespecialiseerde bedrijven, soms om grotere zoals detacheerder DPA die via een vijandig bod ICT Automatisering wil inlijven. In een rapport analyseert ame.nl de plannen van CEO Eric Winter van het beursgenoteerde DPA en concludeert dat beide bedrijven onvoldoende bij elkaar passen. Het lijkt voor beide ondernemingen verstandiger om eerst in eigen huis orde op zaken te stellen door te gaan voldoen aan de AME Waardelijn die een operationele winst vereist van tenminste 10 procent van het balanstotaal, aldus ame.nl.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!