Redactie - 25 juni 2013

Implementatie cloud wordt als complex ervaren


Om behoeften en drivers van klanten in cloud computing beter te begrijpen, liet Fujitsu een onderzoek uitvoeren door consultancybedrijf Frost & Sullivan. De onderzoekers spraken 310 managers overal ter wereld, die in hun organisatie verantwoordelijk zijn voor beslissingen omtrent cloud computing. Specifiek werd hen gevraagd naar de uitdagingen die zij tegenkomen bij het implementeren van de cloud.Obstakels in uitrol

Een belangrijke uitkomst in het onderzoek is dat 59 procent van de respondenten denkt dat het uitrollen van cloud-oplossingen in hun organisatie complexer is dan voor andere bedrijven in hun sector. Vooral de organisatiestructuur, bedrijfscultuur, processen en de aanwezigheid van legacy-systemen zien zij als obstakels op weg naar de cloud. Een gevolg van deze ervaren complexiteit is dat bijna driekwart (74 procent) van de managers een voorkeur heeft voor een cloud-provider met ervaring in hardware en software, integratie en consultancy.

Vertrouwen in partner
Van de respondenten verwacht 78 procent van een provider dat deze de volledige end-to-end verantwoordelijkheid neemt voor de implementatie van een cloud-oplossing. Een voor Fujitsu belangrijke uitslag in het onderzoek is overigens dat 80 procent van de respondenten Fujitsu zou vertrouwen als potentiële partner in de cloud. Een uitkomst die bij de onderzoekers van Frost & Sullivan voor enige verbazing zorgde, aangezien slechts 30 procent van de respondenten daadwerkelijk klant is van Fujitsu. In onderzoeken als deze zijn dergelijke scores waar het vertrouwen betreft zeldzaam, zeker in research waarbij de meeste respondenten geen klanten zijn.

Resultaten onderzoek
De resultaten van het onderzoek zijn door Frost & Sullivan gepubliceerd als video en white paper en zijn te vinden op Fujitsu.com. In beide klinkt sterk eenzelfde behoefte van klantbedrijven door; een leverancier moet functioneren als partner die hen helpt bij het navigeren door de complexe wereld van cloud computing.

Lees meer op de Fujitsu nieuws site waar ook een white paper over dit onderwerp staat.   

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!