Nederlands bedrijfsleven onderschat backup

Nederlands bedrijfsleven onderschat backup

Nederlands bedrijfsleven onderschat backup

12-07-2013

Nederlands bedrijfsleven onderschat backup


Een groot deel van de Nederlandse bedrijven maakt op een of andere manier een backup van zijn digitale gegevens. De manier waarop de backup vaak plaatsvindt, volstaat echter niet. Dit blijkt uit cijfers van assessments die IT-bedrijf EMC de afgelopen maanden bij organisaties in de Benelux heeft uitgevoerd.

Een opvallende bevinding is dat de backup van gemiddeld 27 procent van de onderzochte bedrijfssystemen langer dan acht uur in beslag neemt. Daarnaast blijkt dat problemen met backup-programma’s (backup client-software) in 16 procent van de gevallen de reden is dat een volledige backup mislukt. De resultaten zijn opmerkelijk omdat veel bedrijven momenteel hun IT-infrastructuur herzien om groei en innovatie van de organisatie te stimuleren. Een goede en betrouwbare backup-strategie zou hier idealiter onderdeel van moeten zijn.

EMC bekeek voor dit onderzoek de resultaten van organisaties in de Benelux met meer dan 1.000 werknemers. Coen Bos (foto), country manager van EMC Nederland: “Er zijn weinig bedrijven in Nederland die niet op een of andere manier een backup maken van hun gegevens, maar er zijn helaas ook weinig bedrijven die hun backup zo inrichten dat ze er ook daadwerkelijk op kunnen vertrouwen. En dat is natuurlijk precies waar het om draait bij het maken van een backup! Backups die meer dan acht uur duren, zijn aan de orde van de dag. Iedereen kan bedenken dat een organisatie op die manier nooit over een actuele backup, en dus actuele gegevens, beschikt. Beveiliging staat hoog op de agenda van het bedrijfsleven en het wordt tijd dat een effectief backup- en recoveryplan daar standaard deel vanuit gaat maken.”

De belangrijkste bevindingen uit het EMC-onderzoek bij Nederlandse bedrijven zijn:

Lengte backup
Gemiddeld 27 procent van de backup-taken (clients) doet er 8 uur of langer over;14 procent doet er langer over dan 8 uur;8,9 procent doet er langer over dan 12 uur;4,5 procent doet er zelfs langer over dan 24 uur, een volledige dag!De langste backup-taak die de onderzoekers tegenkwamen was pas na 36 uur klaar.

#succes of #fail
Gemiddeld 96 procent van de totale backups is succesvol.Dat betekent dat 4 procent niet goed is gelukt.Problemen met backupsoftware voor specifieke systemen is in 16 procent van de gevallen de reden dat een backup mislukt.Van deze 16 procent slaagt uiteindelijk gemiddeld 80 procent erin om een goede backup te maken;20 procent van de onderzochte backup-clients weigert dus pertinent dienst!

Change rate
De gemiddelde backup-capaciteit van de organisaties die zijn onderzocht, is 118 terabyte. Zij maken allemaal gebruik van lokale backup-faciliteiten (zoals disk of tape). Opmerkelijk is dat gemiddeld 39 procent van die gegevens een lage ‘change rate’ heeft, wat betekent dat de gegevens zeer weinig tot nooit meer geopend worden. Toch wordt deze data (onnodig) door de meeste bedrijven telkens meegenomen in de backup.

“Een goede backup is meer dan eens in de zoveel tijd je data op een externe locatie opslaan”, aldus Michael Fokke, Systems Engineering Manager Europe West BRS bij EMC. “Het is goed om regelmatig expliciet stil te staan bij hoe de backups functioneren en te kijken of de technologie nog steeds doet wat volgens de business, de markt en de geldende regelgeving noodzakelijk is. Vrijwel elke organisatie kan besparen op energie, opslag en resources wanneer ze hier serieus mee aan de slag gaan.”


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage