Redactie - 15 juli 2013

'De marktsituatie verbetert niet'


AME Research publiceert zijn halfjaarlijks trendonderzoek ICT sector en stelt onderzoekprioriteiten. Daaruit blijkt dat grote partijen zoals KPN Corporate Market en IBM onder druk staan.

Ame.nl meldt: "Optimisme over de ICT sector is een te prijzen deugd en tegelijkertijd reden om de realiteit met beide benen op de grond te blijven zien. Dit rapport gaat daar praktisch op in. En wat blijkt? De financiële crisis en economische stagnatie houden tot en met 2014 aan. Banken verzamelen geld in plaats van het uit te lenen. Maar de technologische innovatie gaat door in Big data, Smarter Analytics, Cloud Computing, Social Business, Smart Commerce, Intelligent & pure systems en Mobile Communications. Dat zijn de thema’s die bij het onderzoek prioriteit hebben."

Het ICT bedrijfsleven worstelt met herpositionering en zoekt schaal- en efficiencyvoordelen door fusie en samenwerking, aldus ame.nl. "IBM in Nederland blijft achter bij de prestaties van het wereldwijde concern. De omzetverliezen in ICT diensten zijn groter dan branche organisatie Nederland ICT extern communiceert in een te rooskleurige marktmonitor. De marktsituatie verbetert voorlopig niet."

Verder thema's in het onderzoek: 'KPN Corporate Market verliest',  'Sanderink laat Centric langzaam los', 'Vijandig bod op ICT Automatisering', 'Omzettrends IBM concern', 'IBM Nederland getroffen door malaise', 'ICT diensten omzet sterk onder druk'.


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!