Redactie - 13 augustus 2013

Meer vraag naar file-based en object-based storage


De wereldwijde markt voor file-based en object-based storage krijgt een momentum, aldus onderzoeksbureau IDC. Dat komt onder andere doordat cloud leveranciers en dienstverleners steeds meer object-based storage systemen ontwikkelen en als dienst aanbieden. 

IDC verwacht dat de file-based en object-based storage markt in 2017 goed is voor 38 miljard dollar omzet. In 2013 is de markt goed voor 23 miljard dollar.

Object-based storage is een manier om data op een meer flexibele manier in objecten op te slaan. Het is een alternatief voor het opslaan in block omgevingen zoals in san arrays. Dankzij object storage kan ongestructureerde data beter in de cloud worden verwerkt en worden geanalyseerd, aldus IDC.

Partijen die zelfontwikkelde object-based storage met petabytes capaciteit aan klanten bieden zijn Amazon en Google. IT-leveranciers die object-based storage oplossingen leveren zijn Data Direct Networks, Scality, Cleversafe, Amplidata, EMC (Atmos), Hitachi Data Systems (HDS), NetApp (Storage Grid) en Dell.

File-based storage oplossingen zijn onder andere EMC Isilon, NetApp Cluster Mode, HP Ibrix en Red Hat Gluster.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!