Redactie - 04 september 2013

Crisis en cultuur organisatie belemmeren innovatie financiële branche


Het gebrek aan financiële middelen is de grootste belemmering voor de innovatiekracht van organisaties binnen de financiële branche. Ruim 35 procent van de respondenten geeft dit aan als de belangrijkste reden. Een kwart zegt dat de slagvaardigheid van de organisatie het grootste probleem is, gevolgd door de IT-systemen die niet voldoen aan de eisen van organisaties (14%).

Dit concludeert Hyarchis, aanbieder van Enterprise- en Web Content Management oplossingen, uit onderzoek onder ruim 400 professionals binnen de financiële branche. In tegenstelling tot bovenstaande belemmeringen, ziet een kleine 30 procent van de respondenten geen obstakels om te innoveren. De meerderheid (57%) van de respondenten ziet de werkgever dan ook als een innoverende tot zeer innoverende organisatie. Financiële instellingen hebben vorig jaar voornamelijk een slag gemaakt in het mobiel beschikbaar stellen van hun diensten, waarmee ze inspelen op de behoeften van de nieuwe klant: de self directed customer. Deze klant is niet tevreden met een one-size-fits-all benadering en verwacht direct toegang tot klantinformatie.

Sybrand Jongejans (foto), algemeen directeur bij Hyarchis, reageert op de onderzoeksresultaten: “We zien dat veel bedrijven op het punt zijn gekomen dat besparen geen optie meer is. Innoveren is dan belangrijk om deze roerige economische tijden zonder kleerscheuren door te komen. Ik vind het daarom goed om te zien dat zo’n 30 procent geen belemmeringen ziet voor innovatie. Door niet te kiezen voor het traditionele antwoord op de crisis, namelijk bezuinigen, maar door juist vooruit te kijken en in te spelen op marktontwikkelingen. Hiermee kunnen bedrijven zich onderscheiden en hun concurrentiepositie verbeteren.”


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!