Redactie - 24 september 2013

IT-organisaties Benelux lopen voorop bij patchen tegen online kwetsbaarheden


IT-organisaties in de Benelux lopen aardig voorop bij het patchen van zakelijke computers tegen online kwetsbaarheden. Dat blijkt uit een recent onderzoek door security-leverancier Kaspersky Lab en analisten van Outpost24.

De onderzoekers wilden achterhalen in hoeverre organisaties ook oog hebben voor het afdichten van oude lekken in het systeem. Het idee was dat ze relatief veel aandacht hebben voor (nieuwe) zero-day kwetsbaarheden en daarbij oude varianten links zouden laten liggen.

Bij de onderzochte bedrijven in de Benelux blijkt dit wel mee te vallen. Zo was slechts zo’n 0,85 procent nog steeds kwetsbaar voor bekende beveiligingsrisico’s uit 2012. Voor lekken uit 2011 bedroeg dit slechts 0,7 procent. Voor de test benaderden de onderzoekers ruim 2000 computers die met internet waren verbonden. Het betreft werkstations die niet achter een firewall staan.

Kaspersky Lab adviseert IT-organisaties om gevonden kritieke webdreigingen binnen drie maanden te verhelpen. Gebeurt dit niet, dan is de kans groot dat de kwetsbaarheden ook na een jaar nog niet zijn gedicht.

Het onderzoeksrapport is te vinden via dit blog van de security-leverancier.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!