Redactie - 27 september 2013

'Microsoft blijft een machtige speler'


Met de aankoop van Nokia Smartphones wordt Microsoft groter dan IBM. Het concern blijft een machtige speler als fabrikant van software voor besturing en management van infrastructuren en toepassingen daarop. Dit meldt Adriaan Meij (foto) van AME Research in het rapport 'De verborgen toekomst van Microsoft'.

De inhaalslag naar mobiel is begonnen. De markt doet zijn werk
Microsoft is als grootste softwareconcern wereldwijd met een omzet die de 100 miljard dollar gaat passeren een essentiële toetssteen voor de software industrie. Voor verkopers van Microsoft producten, softwareontwikkelaars en softwarefabrikanten die gebruik maken van de technologie van het concern is de richting die het concern inslaat van groot belang. Maar ook voor bedrijven en consumenten.

Daarom besteedt AME Research periodiek aandacht aan de gang van zaken, de resultaten en de visie en strategie van dit concern. Software om te besturen, managen en toepassen blijft de core business van het rijke en zeer winstgevende concern. Een rapport over kracht en zwakte van een dominant concern, aldus Meij.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!