Redactie - 28 oktober 2013

Gartner: Tablet markt groeit dit jaar met 53 procent


De verkoop van tablets stijgt dit jaar waarschijnlijk 53 procent ten opzichte van 2012. Dat becijferen Gartner-onderzoekers. De groei van de tabletmarkt gaat ten koste van de verkoop van laptops en desktops. Deze daalt naar verwachting 11 procent.

Zelfs als hybride apparaten, kruisingen tussen PC en tablet, worden meegeteld in de cijfers van de totale PC-markt, neemt deze in 2013 af met 8,4 procent.
Tablets met besturingssysteem Android hebben over heel 2013 een groter marktaandeel dan de iPads van technologiebedrijf Apple. Dit is voor het eerst in de geschiedenis, melden de onderzoekers. Dit jaar verwachten zij dat er 91,5 miljoen Android-tablets (van diverse fabrikanten) en 89,6 miljoen iPas over de toonbank gaan. De verkoop van Windows-tablets blijft volgens Gartner steken op iets meer dan 3 miljoen stuks.

De onderzoekers zien een trend waarbij de tablets steeds kleiner worden. Sommigen hebben een beeldscherm van 7 inch. Ook wearables, zoals smart watches en smart glasses zijn in opkomst.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!