Gartner: security-as-a-service breekt door
01-11-2013

Gartner: security-as-a-service breekt door


De markt voor IT-beveiligingsdiensten vanuit de cloud groeit van 2,1 miljard dollar in 2013 naar 4,13 miljard in 2017. Dat verwachten onderzoekers van Gartner.
De groei is voornamelijk te danken aan de acceptatie in het midden- en kleinbedrijf. In dit segment valt volgens de onderzoekers veel voordeel te behalen met de technologie. Dat zou leiden tot hogere omzet en meer jaarlijkse groei.

Security-as-a-service behelst onder meer de beveiliging van e-mail- en webgateways, het beheer van gebruikersidentiteiten en toegang (identity and access management, IAM), het beoordelen van systeemkwetsbaarheden op afstand (remote vulnerability assessment), beveiligingsinformatie en het bijhouden van voorvallen (event management).

Op dit moment gebruiken organisaties IT-beveiligingsdiensten vanuit de cloud vooral voor het beveiligen van hun e-mail gateway. Deze markt bedraagt in 2013 ongeveer 800 miljoen dollar. Dit stijgt volgens Gartner in 2015 naar 942 miljoen dollar en naar een miljard dollar in 2017.
IAM is de cloudtechnologie die waarschijnlijk het meeste groeit. In 2013 wordt hiermee ongeveer 500 miljoen dollar omgezet, wat groeit naar 860 miljoen dollar in 2015 en 1,24 miljard dollar in 2017. Vooral het IAM-onderdeel dat Gartner ‘multifunction identity as a service’ noemt, zit in de lift.

Meer informatie over dit onderzoek staat hier.

(DT)


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security