Redactie - 06 november 2013

IT-professionals zien flexibelere toegang tot data de kans voor betere bedrijfsvoering


IT-verantwoordelijken zien binnen hun huidige IT-infrastructuur vooral mogelijkheden voor het verbeteren van de bedrijfsvoering door middel van flexibelere toegang tot data; overal en vanaf elk device.

Ter voorbereiding op het Vision & Focus event, dat plaatsvindt op dinsdag 12 november in Bussum, vroeg Telindusde deelnemers waar zij mogelijkheden zien voor verbetering van de bedrijfsvoering en op welk gebied. De IT-infrastructuur bestaat uit drie lagen die in het licht van het moderne datacenter niet meer los van elkaar te zien zijn: datacenter, connectivity en access. Mogelijkheden voor het verbeteren van de bedrijfsvoering door flexibelere toegang bevinden zich volgens de respondenten vooral binnen de access- (64%) en connectivity-laag (43%).

Binnen de datacenter-laag wordt flexibelere toegang minder gezien als een manier om de bedrijfsvoering te verbeteren. Slechts 20 procent ziet hiervoor mogelijkheden binnen dit onderdeel van de infrastructuur. Er worden binnen deze laag meer kansen gezien om de reactiesnelheid op aanvragen te kunnen verbeteren (32%). Daarnaast denkt 21 procent dat de datacenter-laag mogelijkheden biedt voor het vrijmaken van resources op de IT-afdeling.

Harm de Haan (foto), Manager Consultancy bij Telindus, licht toe: “De uitkomst van ons onderzoek is volledig in lijn met wat wij dagelijks meemaken: altijd en overal flexibelere toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties en data, niet gebonden aan een bepaald apparaat. Privé zijn we tegenwoordig niet anders gewend met de huidige generatie telefoons en tablets. Binnen het bedrijfsleven betekent dit echter een grote aanpassing op het datacenter en de toegang daartoe. Het in gebruik nemen van bijvoorbeeld een tablet betekent nog niet dat daarmee ongelimiteerde toegang tot data is gerealiseerd. Is het kantoornetwerk hier wel voor geschikt? En is data wel centraal beschikbaar en compatibel met de nieuwe manier van werken? Het is belangrijk om niet alleen maar te focussen op een enkele laag van de infrastructuur. Het geheel van toegang, connectiviteit en het datacenter moet worden meegenomen. De drie lagen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op ons Vision & Focus event op 12 november zullen we op al deze gebieden verder ingaan en meer vertellen over de mogelijkheden.”

Aanmelden en locatie
Het volledige programma en het laatste nieuws over het Vision & Focus event is te vinden op www.visionandfocus.nl/programma en te volgen via @Telindus_NL en #vf13. Het event vindt plaats op dinsdag 12 november in SPANT!, Dr. A. Kuyperlaan 3 in Bussum. Geïnteresseerden kunnen kosteloos deelnemen door zich aan te melden via www.visionandfocus.nl/aanmelden 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!