Redactie - 12 december 2013

Software-defined network (sdn) markt is in 2017 goed voor 3,1 miljard dollar

 

De Software-defined network (sdn) markt van controllers en Ethernet switches is in 2017 goed voor 3,1 miljard dollar, aldus onderzoeksbureau Infonetics, in zijn Datacentre and Enterprise SDN Hardware and Software Report. De helft van deze omzet wordt in Noord-Amerika gedaan.

Analist Cliff Grossner meldt op de website van Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) dat SDN een jonge technologie is, maar de komende vijf jaar een belangrijke rol gaat spelen in enterprise en datacenter netwerken. Vooral grote bedrijven en service providers zullen sdn omhelzen. Daarna volgt de enterprise LAN omgeving die sdn technologie inzet op het gebied van security en samensmelting van vaste en draadloze netwerken ten behoeve van BYOD-omgevingen.

Er is vooral vraag naar SDN controllers en Ethernet switches. Tien procent van de ethernet switches zal in 2017 worden ingezet voor SDN. Veel netwerkleveranciers spelen in op de groeimarkt zoals Alcatel-Lucent, Brocade, Cisco, Dell, HP, Huawei, IBM, Juniper, NEC, VMware en Extreme Networks.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!