Redactie - 17 december 2013

Europese cloud- en hosting-providers branche concurreert vooral lokaal

 

De snelle groei van de cloud-markt en de vele spelers die hierin actief zijn, leiden tot hevige concurrentie. Wie zien Europese hosting-providers als hun belangrijkste concurrenten?

Uit onderzoek van Interxion onder meer dan 400 Europese cloud- en hosting-providers komt naar voren dat een grote meerderheid van 87 procent van de respondenten lokale spelers ziet als grootste concurrent. Nederland laat eenzelfde beeld zien, hoewel ten opzichte van Europa minder respondenten de lokale spelers identificeerden als belangrijkste concurrentie.

Dat cloud- en hosting-aanbieders lokale spelers als hun belangrijkste concurrenten aanmerken, kan worden verklaard door het feit dat zij de Pan-Europese en Amerikaanse providers zien als niet-specialistische providers, maar als aanbieders van een divers product- en dienstenportfolio. Lokale providers bieden meer maatwerkoplossingen die beter aansluiten bij de directe behoefte van hun zakelijke klanten.

Voor meer informatie over trends in de Europese cloud-markt, kunt u het onderzoek downloaden via de volgende link: ‘Lokale spelers zijn de belangrijkste concurrenten op de Europese markt’.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!