Big Data wordt ook geschikt voor kleine bedrijven
21-01-2014

Big Data wordt ook geschikt voor kleine bedrijven

 

Big data wordt op dit moment vooral door grote bedrijven gebruikt om meer informatie over klanten en gebruikers te verzamelen. De technologie wordt in 2014 echter in toenemende mate ook beschikbaar voor kleine bedrijven. Dit voorspelt analyticsbedrijf Aureus.

Aureus heeft een infographic opgesteld waarin het bedrijf de big data-trends voor 2014 uiteenzet. Het bedrijf verwacht dat organisaties wereldwijd een snellere return on investment (ROI) verwachten op investeringen in big data. Big data-projecten worden gemiddeld in 18 maanden tijd afgerond.

Analytics on demand
Daarnaast verwacht Aureus dat 'analytics on demand' een belangrijke rol gaat spelen. Met analytics on demand doelt het bedrijf op het beschikbaar maken van de resultaten van big data analyses op mobiele apparaten. De berekeningen kunnen uiteraard niet worden uitgevoerd op smartphones of tablets, aangezien de apparaten hier simpelweg niet krachtig genoeg voor zijn.

Het gaat dan ook puur om het mobiel beschikbaar stellen van de resultaten. Dit is niet onbelangrijk, aangezien volgens Digitalbuzzblog.com komend jaar maar liefst 91 procent van alle mensen op aarde over een mobiele telefoon beschikt. Smartphones zijn dus een ideaal middel op de resultaten van big data-analyses op ieder moment en iedere locatie beschikbaar te stellen aan medewerkers.

Infographic
Klik om de infographic van Aureus met alle big data-trends voor 2014 te bekijken.
 
WH

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage