Redactie - 22 januari 2014

Intel omzet onder druk, wel groei in datacenter segment

 

Intel opereert in het hart van de ICT industrie en groeit toch minder dan de economie. Wel is er groei in data center segment, zo meldt Adriaan Meij (foto) van onderzoeksbureau ame.nl.

Meij meldt: "Al sinds 2011 stagneert de omzetgroei en de winstgevendheid bij Intel, het grootste chipconcern ter wereld dat ieders PC en laptop en veel smart Phones en tablets voorziet van microprocessors en data sets waar applicaties en infrastructuren op draaien. In 2013 verschoof de stagnerende totale omzet van PC en notebook producten naar die van producten voor data centers. Dat bevestigt de onderliggende trend van toenemend uitbesteden van servers en infrastructuren naar grote externe data centers zoals die welke ook in Nederland zijn en worden gebouwd. Deze trend hangt ook samen met de opkomst van Cloud Computing en verhuur van software."

In 2014 zet deze trend bij opnieuw gelijke omzet bij Intel door, ondanks investeringen van niet minder dan 20% van de omzet in nieuwe producten en diensten. "Per saldo moet de conclusie zijn dat de omzetgroei van Intel achterblijft bij die van de inflatie en de wereldeconomie wat opmerkelijk is voor een wereldconcern dat opereert in het hart van de ICT industrie. Mede dankzij de dividendpolitiek en inkoop van eigen aandelen kunnen beleggers echter rekenen op een behoorlijk rendement", aldus Meij.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!